Politisk åbning for aktiv dødshjælp

Flere politiske sundhedsordførere med sundhedsminister Astrid Krag (SF) i spidsen mener, at debatten om aktiv dødshjælp nu skal på den politiske dagsorden.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) vil nu have aktiv dødshjælp på den politiske dagsorden.

Et massivt og vedvarende flertal for aktiv dødshjælp blandt danskerne får sundhedsminister Astrid Krag (SF) og flere sundhedsordførere til at sætte sagen på den politiske dagsorden, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

I en måling foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten går næsten 70 pct. ind for aktiv dødhjælp, mens 20 pct. er imod.

I de seneste otte år har flere meningsmålinger vist et stort flertal for aktiv dødshjælp, men officielt er alle partier på Christiansborg fortsat imod - med undtagelse af Liberal Alliance, som ikke har taget stilling.

Men nu vil sundhedsministeren indhente de seneste erfaringer fra lande med aktiv dødshjælp og samtidig bede Det Etiske Råd om en stillingtagen. Senere på året kommer aktiv dødshjælp på dagsordenen i Folketingets sundhedsudvalg.

- Det er vigtigt, at vi sikrer, at alvorligt syge mennesker har anstændige rammer for en værdig død. Derfor mener jeg også, at det absolut er værd at tage debatten om aktiv dødshjælp, siger Astrid Krag.

Flere sundhedspolitiske ordførere mener ligeledes, at debatten er tiltrængt.

FacebookTwitter