Politisk analytiker: Eva Kjer kan sagtens blive minister igen

Eva Kjer Hansen har stadig en stor stjerne hos ham, der sætter ministerholdet, pointerer DR's politiske analytiker.

Eva Kjer Hansen har ifølge Jens Ringberg fine muligheder for at komme helt op i den politiske top igen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

De seneste dage har været hektiske og dramatiske for Eva Kjer Hansen (V). Men det har ikke været værre, end at hun sagtens kan blive minister igen.

Det vurderer DR's politiske analytiker Jens Ringberg, efter miljø- og fødevareministeren trak sig lørdag.

Det politiske stormvejr har nemlig ikke ændret stort på Eva Kjer Hansens status i Venstre og hos statsminister Lars Løkke Rasnussen (V), der i sidste ende bestemmer, om hun skal være minister igen.

- Hun står godt i Venstre, hvor der vil være sympati omkring hende, siger Jens Ringberg.

Ambitiøs Kjer Hansen

Lysten til at sætte sig på endnu en taburet i toppen i dansk politik vil ifølge den politiske analytiker formentlig også være der hos Eva Kjer Hansen, når der lige er faldet ro på efter de seneste ugers ministerstorm.

- Eva Kjer Hansen er en professionel og ambitiøs politiker, og det har hun været i mange år, så jeg tror, at hun vil have ambitioner om at komme tilbage, siger Jens Ringberg.

Kan man ligefrem forestille sig, at hele sagen ligefrem har efterladt Eva Kjer Hansen styrket i Venstre?

- Der kan komme en bølge af sympati imod hende, hvor hun bliver en slags martyr i Venstre. Men det, der tæller på langt sigt, er jo, om hun har Løkkes opbakning, understreger Jens Ringberg.

Og den har været der i de seneste dage.

Løkke nægtede at fyre

Statsministeren har spillet hårdt ud over for De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, der som den første erklærede mistillid til Eva Kjer Hansen.

Lars Løkke Rasmussen har nægtet at fyre hende og sagde i torsdags, at et folketingsvalg ville være mere realistisk end en fyring af Eva Kjer Hansen.

Så støtten og dermed chancen for en ny ministerpost til Eva Kjer Hansen ser ud til at være intakt.

- Når Lars Løkke om et par år måske skal ændre på regeringen, kan der jo være mange hensyn at tage, men jeg mener absolut, at hun kan blive minister igen, siger Jens Ringberg.