Politisk analytiker: Lene Espersen efterlader et tomrum hos de konservative

Lene Espersens farvel til politik rammer de konservative hårdt. Partiet mangler profiler, vurderer DR's politiske analytiker.

Lene Espersen var tiltænkt at skulle hjælpe formand Søren Pape Poulsen med at rejse de konsertive. Nu forlader hun partiet og politik. (Foto: Foto: Keld Navntoft © Scanpix Danmark)

Lene Espersens farvel til dansk politik kommer pludseligt. Beslutningen blev truffet i går, og i dag orienterede hun så formand Søren Pape Poulsen (K) om, at hun forlader parti og politik for det private erhvervsliv.

Beslutningen efterlader et vingeskudt oppositionsparti, der har svært ved at finde medvind i meningsmålingerne, siger DR Nyheders politiske analytiker, Bjarne Steensbeck.

- Det rammer dem rimelig hårdt, for det er en lille folketingsgruppe, hvor der ikke er mange profiler tilbage, siger Bjarne Steensbeck med henvisning til, at også partiets retsordfører, Tom Behnke samt Per Stig Møller har bebudet, at de forlader dansk politik ved næste valg.

Direktør i det private erhvervsliv

Fra 1. december skal Lene Espersen være administrerende direktør for brancheorganisationen Danske Artikektvirksomheder.

Ifølge Bjarne Steensbeck er Lene Espersens farvel et udtryk for, at Det Konservative Folkeparti ikke har fået oprejsning efter valget af Søren Pape som formand.

- Det er næsten lige meget, hvor store ulykker der rammer Venstre, så går de ikke frem. Det har Lene Espersen selvfølgelig også godt kunnet se, og det er formentlig også derfor, hun har sagt, at skal jeg prøve noget andet, så er det nu.

Morgendagens stjerne mangler

Lene Espersen var ellers tiltænkt en rolle som Søren Papes højre hånd, fortæller Bjarne Steensbeck. Men hvem der nu skal høste stemmer til partiet er svært at pege på.

- Det er jo netop det, der er problemet. Hvis man bare kunne slynge et navn ud, hvor man sagde, her er den nye konservative stjerne, så var partiet kørende på en helt anden måde. Men problemet er, at det er temmelig svært at få øje på det navn.