Politisk analytiker om opgivet tillægspakke: Det er V, der sparker K over benet

En tillægspakke eller ej? Venstre og De Konservative prøver endnu engang hinanden af, siger Bjarne Steensbeck.

Rasmus Jarlov (K) i folketingssalen på dagen, hvor K stemte for landbrugspakken - med V's forvisning om, at der nok skulle komme en tillægspakke. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Det er ét stort ’tak for sidst’ til De Konservative, når miljøministeren melder ud, at K alligevel ikke skal gøre sig nogen forhåbninger om en tillægspakke.

Det er prisen for at vælte en minister, siger DR’s politiske analytiker Bjarne Steensbeck

- Det handler om én ting, og det er at give De Konservative et ordentligt spark over benet, siger han.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) afviste i går at imødekomme De Konservatives ønsker om en tillægspakke, der skulle opveje landbrugspakkens skadelige virkninger på miljøet.

- Hvis De Konservative havde fået en tillægspakke, havde det været endnu en konservativ sejr, og det ønskede Venstre under ingen omstændigheder at give dem, siger Bjarne Steensbeck.

Da De Konservative udtrykte mistillid til Venstres Eva Kjer Hansen var det under stor irritation for regeringen, der indkaldte til krisemøder.

Men De Konservative lader ikke skræmme. De kæmper videre for tillægspakken, siger Bjarne Steensbeck:

- Der er stadig liv i De Konservative, for de fastholder truslen om måske at lave noget sammen med den røde blok, hvis ikke naturpakken bliver udvidet. Der skal kort sagt flere penge til, siger han.

Miljøministeren vil henlægge tillægspakken under den allerede eksisterende naturpakke, Naturplan Danmark, men De Konservative holder på, at naturpakken så skal udvides.