Politisk flertal vil fjerne Joy Mogensen fra kulturforhandlinger

En alliance på tværs af politiske blokke vil rykke forhandlinger om hjælpepakke væk fra kulturministeren.

Et politisk flertal blandt partierne i Folketinget har ikke tillid til, at kulturminister Joy Mogensen (S) kan forhandle en tilstrækkeligt god hjælpepakke til kulturlivet på plads som følge af coronakrisen. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Et politisk flertal blandt partierne i Folketinget har ikke tillid til, at kulturminister Joy Mogensen (S) kan forhandle en tilstrækkeligt god hjælpepakke til kulturlivet på plads som følge af coronakrisen.

Derfor bør forhandlingerne på området fjernes fra Kulturministeriet og overføres til enten Erhvervsministeriet eller Finansministeriet, mener partierne ifølge Berlingske.

- Vi har mistet tilliden til, at Joy Mogensen er i stand til at sikre, at vi fortsat har et rigt og velfungerende kulturliv efter krisen, siger kulturordfører Zenia Stampe (R) mandag til Berlingske.

Hun peger på, at Joy Mogensen har haft tre uger under krisen, hvor ministeren kunne få et overblik over, hvilke områder på kulturområdet der har behov for akut hjælp, men ifølge Zenia Stampe har kulturministeren "hverken overblik, løsninger eller penge".

Tidligere mandag blev forhandlingerne om en hjælpepakke til lokale og regionale

medier
sat på pause.

Her var et politisk flertal, heriblandt De Radikale, meget utilfreds med det beløb, Joy Mogensen mødte frem med.

Hård kritik

De Radikale er ifølge Berlingske gået sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, De Konservative, SF samt løsgænger Uffe Elbæk, Alternativets tidligere politiske leder, om at undsige Joy Mogensen som leder af forhandlingerne om hjælp til kulturområdet.

Og kritikken er hård.

- Det er blevet mere og mere tydeligt, at ministeren ikke har noget

mandat
eller for den sags skyld noget overblik over, hvor de
akutte
behov er, siger kulturordfører Britt Bager (V) til Berlingske.

Samme holdning lyder fra Pernille Bendixen, der er stedfortrædende kulturordfører hos Dansk Folkeparti.

Fredag i sidste uge sendte Pernille Bendixen sammen med DF-gruppeformand Peter Skaarup et brev til finansminister Nicolai Wammen (S), hvor de bad ham om at sætte sig for enden af forhandlingsbordet.

Joy Mogensen er blevet beskyldt for ikke at tage vare på det område, hun er minister for, samtidig med at

kulturinstitutioner
lider milliontab, i takt med at biografer, teatre og andre steder er blevet lukket ned som følge af coronakrisen.

Kulturministeren henviste i et stykke tid kulturlivet til at søge hjælp i de almene hjælpepakker, som regeringen har oprettet, og først søndag kom der gang i forhandlinger.

DR
Nyheder forsøger at få en kommentar fra kulturminister Joy Mogensen.

/ritzau/