Politisk opbakning til ATP-forslag om jernbanen

Flere partier er parate til at give pensionskassen ATP ansvaret for at vedligeholde det danske jernbanenet.

Skinnerne i Danmark kan sagtens vedligeholdes af en pensionskasse, mener et bredt politisk flertal.

De politiske partier er over en bred kam positive overfor forslaget fra ATP om at overtage vedligeholdelsen af jernbanen.

Også Dansk Folkeparti tilslutter sig den brede vifte af partier på Christiansborg, der tager godt imod ATP's idé.

- Umiddelbart er jeg meget positiv og tager imod ATP´s tilbud med kyshånd, siger partiets trafikordfører Walter Christophersen til Radioavisen - der fortæller, at han i dag har tilbragt 1 time og 40 minutter i bus for at komme fra Hillerød til Østerport i København.

Hurtigere modernisering

Også De Radikale og Venstre støtter ATP´s forslag.

- Under alle omstændigheder skal vi have moderniseret skinnenettet uanset om det er staten eller ATP, der ejer skinnerne, men man kunne håbe på, at ATP kunne sætte flere penge i skinnerne, så modernisering ville ske hurtigere, siger Venstres trafikordfører Gitte Lillelund Bech.

Men der er ingen grund til at betale ATP for at gøre noget som staten lige så godt selv kan stå for, siger socialdemokraternes trafikordfører Poul Andersen.

- Vi har aldrig haft en bedre økonomi end for øjeblikket, og det har jo vist sig, at når staten finansierer, så kan det gøres billigere, siger han.

En mulighed

Transportminister Flemming Hansen vil ikke afvise ideen fra ATP.

Men han understreger, at det ikke er regeringens tanker at sælge skinnenettet. Der kan kun blive tale om en kapitalindsprøjning.

- Det er en af de muligheder, der er for at finansiere den store investering.. Men nu skal vi først have vores store analyse færdig, så vi kender problemets omfang. Og så skal vi se på finansieringen, og ATP er en mulighed, siger han til Radioavisen.