Politisk redaktør: Kristian Jensen udstiller Løkkes usikre formandskab

Næstformanden signalerer til andre Venstre-politikere med formandsdrømme, at det ikke bliver uden kamp, siger Uffe Tang.

Venstre-næstformand og udenrigsminister, Kristian Jensen, melder sig klar til kamp om formandsposten, når tiden kommer. (Foto: Michael Reynolds © Scanpix)

Venstres næstformand, Kristian Jensen, er klar til at tage kampen om formandsposten op, når tiden kommer, siger han i dag i Jyllands-Posten.

Og det er en opsigtvækkende udmelding, at en næstformand åbent går ud og fortæller, at han har tænkt sig at gå efter formandsposten, siger DR's politiske redaktør, Uffe Tang.

Især når Venstre i øjeblikket ligger svagt i meningsmålingerne.

- Det udstiller på en eller anden måde, at Lars Løkkes formandskab ikke er det stærkeste, man kan forestille sig, siger Uffe Tang.

Han henviser dog til, at der også i Anders Fogh Rasmussens tid var der en diskussion om, hvem der skulle følge efter. Og at man kunne ikke beskylde ham for at være en svag leder af Venstre.

Normalt afviser toppolitikere at svare på spørgsmål om, hvad der skal ske efter den nuværende formand. Med sin udmelding siger Kristian Jensen til håbefulde Venstre-folk, der drømmer om at overtage efter Løkke, at de altså lige skal forbi ham først, siger Uffe Tang.

- Det signalerer, at der stadig er en on-going magtkamp i Venstre, siger han.

- Det her er måske ikke den historie Lars Løkke håbede, han skulle vågne op og læse.

På nuværende tidspunkt er det mest sandsynlige, at det er udenrigsminister Kristian Jensen, der kommer til at sidde på Venstres øverste taburet, hvis Løkke går af.

Facebook
Twitter