Politisk røre over udsatte familier

At et stigende antal familier sættes på gaden af fogeden, fordi de ikke kan betale husleje, vækker politisk røre. Det skal ikke være tilladt at sætte børnefamilier ud, siger S

- Vi vil ikke have, at der er børn i Danmark, som ikke har et hjem at vokse op i.

Sådan reagerer socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen på DR Nyheders opgørelse søndag over det stigende antal familier, der sættes på porten af fogeden, fordi de ikke kan betale deres husleje.

Tallet vokser

Mens det i 2002 var 1800 familier, der blev sat ud, steg tallet i 2004 til 2600 og sidste år 3800. Det trods den omstændighed, at mange af dem, der blev sat på gaden, er familier, hvor de voksne er i arbejde.

- Det er helt forkert i et rigt samfund som vores, at flere og flere ikke har råd til at betale deres husleje, selv om de er i arbejde, siger Mette Frederiksen til Radioavisen.

Også den nyudnævnte socialminister Karen Ellemann er opmærksom på problemet. I TVAs 21 Søndag fremhævede hun regeringens arbejde for en boligpakke, der skal skaffe boliger med op til 1.000 kroner mindre i husleje, ligesom der arbejdes for, at studerende forældre skal have mere i SU.

S: Forbud

Men socialdemokraterne vil have det helt forbudt at sætte børnefamilier på gaden.

- Det skal ikke længere være muligt, siger Mette Frederiksen.

Desuden vil hun have gjort op med:

- De alt for lave sociale ydelser, og så skal vi have indført en egentlig fattigdomsgrænse i Danmark.