Politisk vrede over udvisning af romaer

Justitsministeren og integrationsministeren skal nu gøre rede for udvisningen af 23 romaer, som sov i en nedlagt bygning og i en park.

Udvisningen af en gruppe romaer skaber vrede hos De Radikale og Enhedslisten. Begge partier stiller spørgsmål til ministre efter udvisningen, som det officielle Sverige kalder racistisk.

Den radikale udlændingeordfører, Marianne Jelved, er tæt på at være enig i den svenske vurdering af udvisningen af de 23 EU-borgere og romaer, tidligere kaldet sigøjnere.

- Det var dybt diskriminerende, og dermed nærmer det sig racisme, siger Jelved.

Spørgsmål om proportioner og ligebehandling

Udvisningen er ude af proportion med romaernes forseelse, som var forstyrrelse af den offentlige orden, fordi de sov i en nedlagt bygning og i en park, mener Jelved.

- Jeg stiller spørgsmål ved, om det er nok til udvisning, siger den radikale ordfører.

Jelved mener, at udvisningen er i strid med princippet om ligebehandling.

Hun vil stille spørgsmål til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech både om proportionerne og om, hvorvidt der er lignende tilfælde med andre EU-borgere.

- V og K driver hetz

Enhedslistens Per Clausen mener, at ledende politikere fra Venstre og De Konservative fører hetz mod de 23 romaer ved at beskylde dem for at være kriminelle.

- Beskyldningerne fremsættes over for mennesker, der hverken er dømt eller anklaget for nogen som helst lovovertrædelser. Derfor er det helt uhørt, at denne gruppe udsættes for generelle anklager for at være kriminelle, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

Han afkræver justitsministeren Lars Barfoeds svar på, om der er dokumentation for, at de udviste begik kriminalitet.

Han vil også have bekræftet, at det er lovlig beskæftigelse for EU-borgere at samle flasker.

Facebook
Twitter