Portræt af ny SF-næstformand: Vellidt, ung og flittig

SF's nye næstformand har trods sin unge alder mange års erfaring i debat- og politikverdenen.

Han er 27 år gammel, medstifter af tænketanken Cevea og har været inde og snuse til folketingsarbejdet.

SF's nye næstformand Peter Westermann er ung, men ikke uden politisk erfaring. Westermann har en mangerårig fortid i SF's ungdomsparti og har været 1.suppleant til Folketinget fra 2006 til 2011.

I efteråret 2010 kom Peter Westermann i Folketinget, hvor han i tre måneder afløste SF'eren Nanna Westerby, der var på barsel.

Sideløbende med det politiske engagement i først SFU og senere SF har Peter Westermann været med til at starte tænketanken CEVEA, hvis mål er at skabe modvægt til den borligere tænketank CEPOS og udvikle idéer for at 'fremme et samfund med frihed, lighed og fællesskab'.

Støttede åbent Vilhelmsen

SF's nye næstformand tilhører en anden fløj end afgående næstformand Mattias Tesfaye, der er trofast støtter af tidligere SF-formand Villy Søvndal.

Ved SF's formandsvalg tidligere på efteråret støttede Peter Westermann åbent Annette Vilhelmsen, der som bekendt vandt formandsposten.

Men Peter Westermann siger efter valget til næstformandsposten, at han vil være repræsentant for hele partiet. Og han er da også en mand, der synes at have opbakning over hele linjen.

- Peter er en meget dygtig og meget velkvalificeret mand. Han har god erfaring fra vores ledelse. Og han har også en god opbakning i partiet. Han er vidende og bekendt med mange dele af organisationen. Han har en god forståelse for det lokale, regionale arbejde, og så er han en arbejdshest, siger Ida Damborg, landsledelsesmedlem i SF.

Også den erfarne SF'er Meta Fuglsang roser Peter Westermann:

- Jeg kender ham som et seriøst og flittigt medlem af landsledelsen. Jeg har kun pænt at sige om ham.

EU-kritisk cand. scient. pol

Peter Westermann har en kandidat i statskundskab og har ved siden at sit studie engageret sig i blandt andet den EU-kritisk debatorganisation Udfordring Europa.

Facebook
Twitter