PORTRÆT Ny K-leder malede grønne C'er på forældrenes staldbygning

De Konservatives næste leder, Søren Pape Poulsen, har tidligere lagt kant til Venstre.

Søren Pape Poulsen bliver ny formand for de Konservative. (Foto: Jens Ole Sørensen © P4 Midt og Vest)

Faren var landmand. Han stemte Venstre, ligesom moren, der arbejdede på plejehjem.

Men Søren Pape Poulsen, der i dag er borgmester i Viborg og kommende formand for de Konservative, ville noget andet.

Som ung malede han således store grønne, konservative C'er på forældrenes hvide staldbygning og i 90'erne meldte han sig ind i

KU
.

Det har hans mor for nogle år siden fortalt til den lokale avis i Bjerringbro, der i et fødselsdagsportræt beskrev Søren Pape Poulsen som "Bjerringbros stolthed, kommunens førstemand".

Det hele er klappet af

Nu er han blevet udset som den, der med sin karisma og kvalifikationer, skal trække de Konservative ud af mørket, en opgave som afgående formand, Lars Barfoed, ikke magtede.

De Konservative er tidligere kendt for blodige formandsopgør, men det hele er klappet af, når Søren Pape Poulsen i morgen overtager roret i partiet på trods af, at han ikke sidder i Folketinget.

Stor stjerne i baglandet

Søren Pape Poulsen betegnes af flere Konservative kilder som en stor stjerne i partiet, der høster store klapsalver, når han taler på partiets landsråd.

Han er kendt for at være social konservativ og for ikke at lefle for Venstre.

Således snuppede han i 2009 borgmesterposten i Viborg foran Venstre ved at danne alliance med SF, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

K skal være mere egoistiske

Og så sent som i januar i år sagde han til Berlingske i forhold til forholdet til Venstre.

- Vi skal være meget mere egoistiske. Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi nu – og frem mod et

folketingsvalg
– fortæller klart og tydeligt, hvad der er konservativ politik, og så ikke går så meget op i, om det kan genere Venstre, Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance. Der er simpelt hen ikke plads til at tage de hensyn, for vi må ikke blive anset for at være et halevedhæng til nogen som helst.

Fremgang i personlige stemmer

Ved kommunalvalget sidste år høstede han 6.566 personlige stemmer - mere end dobbelt så mange som ved valget i 2009, hvor han fik 3.244 stemmer.

Samlet set fik de Konservative 16,8 procent af stemmerne og Venstre støttede Pape som borgmestre - også selvom han kort forinden havde taget ordet ved de Konservatives landsråd og fortalt, at han havde tabt 27 kilo i den forgangne valgperiode, så han kunne løbe fra Venstre.

Søren Pape er single og har ingen børn.

Facebook
Twitter