Poul Erik Høyer: Løkke-sager belaster min valgkampagne

Vælgernes besked til Poul Erik Høyer, kandidat til europaparlamentsvalget for Venstre, er, at de ikke stemmer på partiet før, der er orden i bilagene.

Poul Erik Høyer stiller op for Venstre til Europa-Parlamentsvalget. Billedet er fra en paneldebat på Øregård Gymnasium i sidste uge. (Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)

Flere af Venstres egne kandidater til Europa-Parlamentet har hen over weekenden været ude med riven overfor Løkke og Venstres Landsorganisation.

Sagerne belaster deres valgkampagne, siger de.

Nu tilslutter tidligere badmintonstjerne og OL-vinder, Poul Erik Høyer (V), sig kritikerne.

Vil ikke stemme Venstre

Når han møder vælgerne, er det nemlig ikke europapolitik men belastende bilag, som vælgerne vil tale om.

- Nu har jeg været på gader og havne og møde vælgere i går og i morges. I valgkampagnen er man i frontlinjen, og her siger folk, at de først vil stemme Venstre igen, når der er orden i bilagene.

- De driller også lidt og siger for eksempel 'måske skulle de købe noget tøj til dig'. Det er ret belastende, siger Poul Erik Høyer til DR Nyheder.

Partiet har et ansvar

Lars Løkke Rasmussen er ikke alene om at belaste Venstre-kandidaternes valgkampagner op til europaparlamentetsvalget, mener han.

- Til en vis grad har partiet også et ansvar for de her sager, fordi der har været de her regler. Det er altså ikke Løkkes ansvar alene, siger Poul Erik Høyer.

Ryge-bøde er et spørgsmål om moral

Udover tøjkøb for mere end 150.000 kroner og en ferierejse til Mallorca, er det også kommet frem, at Venstres partikasse har betalt for rygerrengøring af et hotelværelse.

Og det er en anden sag, mener Venstre-kandidaten.

- Det med at ryge på et ikke-rygerværelse på et hotel og ikke selv betale bøden, det er et moralsk spørgsmål, forklarer han.

Diskussion om troværdighed

Poul Erik Høyer mener dog ikke, at der er andre kandidater, der er oplagte til formandsposten i øjeblikket.

- Lige nu kan jeg ikke se en anden formand for Venstre. Men der bliver større og større diskussion om Lars' troværdighed og det rammer ham selvfølgelig, siger han.

Siden 2010 har Poul Erik Høyer været medlem af byrådet i Gribskov for Venstre.

Facebook
Twitter