Poul Schlüter: Dansk Folkepartis kultur er rædselsfuld

Danmarks tidligere statsminister, den konservative Poul Schlüter, beskylder Dansk Folkeparti for at stå for en kultur, han betegner som "rædselsfuld". Schlüter er enig i den aktuelle udlændingepolitik, men han bryder sig ikke om Dansk Folkepartis retorik på området.

Poul Schlüter lægger afstand til Dansk Folkeparti. (Foto: © DR Nyheder, DR Nyheder)

Der er ingen vej uden om Dansk Folkeparti, erkender tidligere statsminister Poul Schlüter.

Men den forhenværende konservative leder er langtfra begejstret over kulturen i regeringens faste støtteparti, som han mener er præget af populisme og økonomisk uansvarlighed.

Poppræget politik

- Pia Kjærsgaard står for en politisk kultur, der er rædselsfuld, og som jeg bestemt ikke kan støtte. Den er poppræget. Hvis man forestillede sig, at Dansk Folkeparti en dag fik flertal selv og kunne gennemføre deres politik - det ville være forfærdeligt. I forhold til EU ville Danmark blive så isoleret og så klædt af. Og på det økonomiske område ville det hele sejle, siger Poul Schlüter i et interview med Dagbladet Information.

Absolut forhenværende

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard siger, at hun er fuldkommen ligeglad med, hvad en absolut forhenværende statsminister mener.