Preben Møller Hansen er død

Den tidligere sømandsboss og stifter af partiet Fælles Kurs, Preben Møller Hansen, er død, 79 år. Det erfarer DR Nyheder.

Preben Møller Hansen, tidligere formand for Fælles Kurs, er død. (Foto: Claus Bjørn Hansen © Scanpix)

Den tidligere formand for Sømændenes Forbund og stifter af partiet Fælles Kurs, Preben Møller Hansen, er død, 79 år. Det erfarer DR Nyheder.

Preben Møller Hansen var kendt som sømandsbossen i kraft af sin stilling som formand for Sømændenes Forbund, en post han bestred fra 1968-1991.

I 1986 var han medstifter af arbejderpartiet Fælles Kurs og medlem af Folketinget fra 1987-1988.

Preben Møller Hansen var erklæret kommunist og var også medlem af Danmarks Kommunistiske parti (DKP), indtil han i 1979 blev ekskluderet partiet. Udsmidningen baseredes på voksende politiske uenigheder, og frygt i partiledelsen for, at den kendte og meget slagkraftige fagforeningsmand brugte sømandsforbundet som sit personlige politiske apparat, på bekostning af DKP-hierarkiet.

Da Møller Hansens bånd til kommunisterne var hugget over, udviklede han en stadig mere populistisk kurs, der kulminerede i en et taktisk samarbejde med Mogens Glistrup og en stadig mere udtalt fremmedfjendsk retorik.

Preben Møller Hansen ejede sammen med sin datter, Janni Pedersen, restauranten Den Danske Kro.