Pres på minister efter lufthavnskaos

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti kræver, at transportminister Flemming Hansen griber overfor de lange ventetider i Københavns Lufthavn.

Ventetiden i Københavns Lufthavn er helt absurd, mener politikerne, der vil have ministeren på banen.

Mød op mindst to en halv time før dit fly letter. Det er en helt urimelig opfordring til de passagerer, som for tiden tager til udlandet på sommerferie fra Københavns Lufthavn, lyder det fra flere partier i Folketinget.

De lange køer for at vise pas ved skranken og få tjekket håndbagage hører ingen steder hjemme, mener Dansk Folkeparti.

- Det er fuldstændig uacceptabelt med så lang ventetid. Nu må der investeres i mere sikkerhedsudstyr og flere ansatte. Det vil også betyde lavere ventetider resten af året, siger Jørn Dohrmann, der sidder i folketingets trafikudvalg for Dansk Folkparti.

Kræver handling

Også Socialdemokraterne kræver øjeblikkelig handling fra transportminister Flemming Hansen.

- Det er en fuldstændig uholdbar situation. Det kan ikke passe, at man skal møde mere end to timer før sin flyafgang, og jeg vil nu skrive til ministeren for at få ham til at skride ind, siger det socialdemokratiske medlem af trafikudvalget, Torben Hansen.

Udsigt til lang kø

Igen i dag er der udsigt til at stå i en lang varm kø i lufthavnen.

I går var årsagen først og fremmest et baggage-bånd, der brød sammen og lavede en bunke på flere end 8000 kufferter, men det er lavet.

Alligevel giver den almindelige sommertravlhed lange ventetider.

Både check-in og sikkerhedskontrol er ramt, siger lufthavnens informationsmedarbejder Jan Aagaard, der opfordrer alle til at komme i god tid.

Facebook
Twitter