Pressechef i Finansministeriet smækker med døren: 'Svær stilling, hvis man ikke er professionel socialdemokrat'

Nicolai Wammen (S) må undvære Sigga Nolsøe, der er fratrådt sin stilling midt i udligningsforhandlingerne.

Finansminister Nicolai Wammen (S) må nu lede efter efter en ny pressechef, efter Sigga Nolsøe har fratrådt stillingen. En stilling, der er svær at have, når man ikke er socialdemokrat, siger hun. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Scanpix)

Finansministeriet under Nicolai Wammen (S) er for nuværende uden pressechef, efter at Sigga Nolsøe er fratrådt sin stilling.

Det sker midt under de svære forhandlinger om en udligningsreform, som ministeren sidder for bordenden for.

- Finansministeriets kommunikationschef, Sigga Nolsøe, er fratrådt sin stilling ved udgangen af februar. Finansministeriet har ikke yderligere kommentarer, skriver ministeriet i en meddelelse.

Oppositionen har tidligere kritiseret regeringen for at ansætte mange pressechefer med en socialdemokratisk baggrund.

Det er ifølge kritikken med til at politisere embedsmandsværket.

Kritikken kom, efter at Berlingske i november skrev, at syv ud af ni nyudnævnte pressechefer i ministerierne enten havde tidligere tilknytning til socialdemokratiet eller til den nye minister.

I en kort kommentar til sin fratrædelse skriver Sigga Nolsøe til Ritzau:

- Jeg kan bare sige, at det er en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel Socialdemokrat.

Socialdemokratiets pressetjeneste oplyser, at man ingen kommentarer har, da der er tale om en personalesag i Finansministeriet.

Sigga Nolsøe startede som pressechef i Finansministeriet i februar 2018. Hun kom fra en stilling som presse- og kommunikationschef i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Særlig rådgiver for Nicolai Wammen er Mads Brandstrup, der kom fra en stilling som pressechef for Socialdemokratiet, og Mathias Secher, der kom fra en stilling som afdelingschef i Socialdemokratiets politiske afdeling.

Der er umiddelbart endnu ingen erstatning for pressechefen. På ministeriets hjemmeside søges en ny pressechef med ansøgningsfrist 17. marts.

Dermed står Finansministeriet altså uden pressechef under de igangværende forhandlinger om en udligningsreform. Forløbet omkring forhandlingerne har været noget stormomsuste.

Efter en del politisk kritik af regeringen for manglende information om - og manglende gennemskuelighed af - dens udligningsreform, fortsætter forhandlingerne i denne uge.

I februar blev forhandlingerne gjort yderligere komplicerede af, at en intern, socialdemokratisk mail om angreb på Venstre ved en fejl blev sendt til Jyllands-Posten.

LA kalder Wammen i samråd

Kommentaren fra Sigga Nolsøe er brænde på det bål af kritik, som oppositionens har udtalt af regeringen omkring deres ansættelser af pressechefer med tilhørsforhold til Socialdemokratiet.

- Så er endnu en neutral pressechef “fratrådt” - fordi hun ikke var socialdemokrat! Den magtfuldkomne regering slår til igen, skriver Sophie Løhde, Venstres politiske ordfører på twitter:

Liberal Alliance har nu kaldt Nicolai Wammen (S) i samråd om ansættelsen af en ny pressechef, skriver partiet i en pressemeddelelse.

- Det er aldeles ulovligt, hvis ministre skeler til partitilhørsforhold i en ansættelsessituation, og hvis de behandler embedsmænd forskelligt, afhængigt af om de er socialdemokrater eller ej. Nu har vi for første gang fået en af de afgåede chefers ord for, at hun har haft det svært i jobbet, fordi hun ikke er socialdemokrat. Det ser meget alvorligt ud for Nicolai Wammen, det her, siger Ole Birk Olesen (LA).

/ritzau/

  • De syv presse- og kommunikationschefer:

  • Gry Möger Poulsen har været klimaminister Dan Jørgensens politiske rådgiver, da han var medlem af Europaparlamentet i 2013. Hun bliver kommunikationschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

  • Sten Kristensen er ansat som pressechef i Skatteministeriet. Han var særlig rådgiver for forhenværende finansminister Bjarne Corydon (S) og tidligere pressechef i Socialdemokratiet.

  • Mads Kolby er pressechef i Erhvervsministeriet. Han er tidligere presserådgiver i Socialdemokratiet og var statsminister Mette Frederiksens (S) pressekoordinator under valgkampen.

  • Thomas Bro Sæhl er ny presse- og kommunikationschef i Børne- og Undervisningsministeriet. Han er tidligere særlig rådgiver for den nuværende social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) og tidligere udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

  • Jens Anton Tingstrøm Klinken er blevet ansat som kommunikationschef i Social- og Indenrigsministeriet. Han støttede netop social- og indenrigsminister Astrid Krag under krisen i SF i 2012.

  • Michael Dahl Nielsen er blevet ansat som kommunikations- og pressechef i Kultur- og Kirkeministeriet. Han er forhenværende pressechef i Roskilde Kommune, hvor Joy Mogensen var socialdemokratisk borgmester.

  • Pelle Dam, der har været formand for SF Ungdom og medlem af SF's ledelse sammen med Mattias Tesfaye (S), er blevet ansat som pressechef i Udlændinge- og Integrationsministeriet, hvor Mattias Tesfaye er minister.