Pressechef og hovedbestyrelsesmedlem forlader Alternativet

Pressechef Rune Langhoff og hovedbestyrelsesmedlem Marianne Karlberg har meldt sig ud af partiet

Alternativet bløder medlemmer. Mandag har pressechef og medlem af hovedbestyrelsen besluttet at melde sig ud. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

To medlemmer af Alternativet forlader nu partiet. Den ene er pressechef, Rune Langhoff, der har sagt sit job op. Det skriver han på Twitter.

Rune Langhoff har ikke ønsket at uddybe sin udmeldelse nærmere.

Udmeldelsen sker efter den seneste tids kaos i Alternativet, der begyndte, da Josephine Fock blev valgt som ny politisk leder den 1. februar efter Uffe Elbæk. Elbæk er taknemmelig over Rune Langhoffs arbejde i partiet:

- Rune - tak, tak, tak....for dig og alt det du har betydet - ikke bare for Alternativet, men også for mig personligt. Du er et meget, meget stort menneske. Og den skarpeste analytiske hjerne og spidsede pen. Det har været et privilegium, at arbejde sammen med dig. Tak fra hjertet!, skriver han på Twitter.

Utilfredshed med hovedbestyrelsen

Josephine Focks lederskab var knap nok begyndt, før flere kilder udtalte kritik af hendes adfærd, som blev kaldt "grænseoverskridende". Adfærd, som har været diskuteret på et møde i hovedbestyrelsen søndag aften.

Efter mødet meldte hovedbestyrelsen ud, at et flertal bakker op om Josephine Fock som leder for partiet. Der er dog tale om et spinkelt flertal på ti medlemmer mod syv.

Og det har fået partiets hovedbestyrelsesmedlem Marianne Karlberg til forlade partiet. Det skriver hun på sin private Facebookprofil mandag morgen.

Her skriver hun, at hun melder sig ud, fordi hun ikke har tillid til Josephine Fock, "hverken som person eller inspirator for vores parti".

Marianne Karlberg er ikke den eneste, der har forladt partiet efter hovedbestyrelsens tillidserklæring. Som reaktion forlod også den tidligere talsperson for hovedbestyrelsen Leila Stockmarr partiet.

Hvad sker der i Alternativet?

  • 16. december meddeler partistifter Uffe Elbæk sin afgang som politisk leder.

  • 1. februar bliver Josephine Fock valgt som ny leder.

  • 3. februar trækker Rasmus Nordqvist sig som politisk ordfører.

  • 21. februar bringer Information en artikel om krænkende adfærd fra Josephine Fock i perioden 2015 til 2018. Hun anklages for at have rusket i andre.

  • 25. februar udtrykker hovedbestyrelsen tillid til Josephine Fock.

  • 26. februar afviser Josephine Fock at have rusket i nogen.

  • 1. marts indkalder hovedbestyrelsen igen til møde om Josephine Fock efter ny kritik.

  • 7. marts holder hovedbestyrelsen et nyt krisemøde. Det ender med, at et spinkelt flertal udtrykker tillid til Josephine Fock som politisk leder.

  • Kilder: Information, Alternativet.