Prins Joachim tager imod Løkke

Dronningen og kronprinsparret er ude at rejse, så Prins Joachim skal tage afsked med Eva Kjer Hansen.

Det bliver Prins Joachim, der tager over i fraværet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe og kronprinsparret. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det bliver Prins Joachim, der skal tage afsked med tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og ligeledes udnævne en ny minister efter weekenden.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe og kronprinsparret er nemlig ude at rejse.

- H.K.H. Prins Joachim er rigsforstander den 27. februar – 3. marts, oplyser Kongehuset på sin hjemmeside.

Dronningen er taget på den årlige skiferie i Norge, mens Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary deltager i et erhvervsfremstød i Saudi-Arabien.

Det er dog ikke første gang, at Prins Joachim skal varetage opgaven.

Det skete både da Uffe Elbæk gik af som kulturminister i 2012 og blev erstattet af Marianne Jelved samt i september sidste år, da Carl Holst trak sig som forsvarsminister og blev afløst af Peter Christensen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelte i formiddag, at han går til dronningen efter weekenden.

- I lyset af de meget frugtbare samtaler, jeg i de seneste døgn har haft med de tre partier, der står bag regeringen, har jeg taget Eva Kjer Hansens beslutning til efterretning. Det betyder, at jeg efter weekenden vil gå til Hendes Majestæt Dronningen med henblik på at udnævne en ny miljø- og fødevareminister, lød det.

Det ceremonielle besøg hos dronningen sker med lovhjemmel i Grundlovens paragraf 14, der pålægger kongen eller dronningen at udnævne og afskedige statsministeren og de øvrige ministre.