Problemer med at skaffe cannabis nok til de syge

Holland må kun eksportere 100 kilo cannabis over tre måneder. Det forsyner kun ti procent af de syge danskere.

De kniber med at skaffe cannabis nok til de 1.500 patienter, der kan få glæde af den nye forsøgsordning med medicinsk cannabis. (Foto: Yuri CORTEZ © Scanpix)

Topskud fra cannabisplanten dulme voldsomme smerter, men myndighederne ved ikke, hvordan de skal skaffe cannabis til 1.370 af de i alt 1.500 patienter, skriver Politiken.

Sundhedsministeriet vil købe cannabis i Holland, men i et internt notat skriver ministeriet, at efterspørgslen ikke kan dækkes af den hollandske producent.

Der er stor efterspørgsel på cannabis i Holland. Derfor er der sat en grænse på eksporten, så Danmark kun kan købe i alt 100 kilo over en periode på tre måneder.

Det dækker dog kun behovet for 130 patienter, hvormed der mangler cannabis til de resterende 1370 syge danskere.

Danske landmænd melder sig klar til at dyrke planterne som en statskontrolleret produktion af cannabis.

- Vi foreslår, at man sætter gang i produktionen af cannabis eller cannabisolien i Danmark, eller at man giver tilladelse til at opkoncentrere THC fra industrihampen, siger Lars Hvidtfeldt, næstformand i Landbrug og Fødevare.

Forsøgsordningen med medicinsk cannabis er uden tilskud fra staten. Der er således tale om 100 procent egenbetaling for forbrugerne.

/ritzau/

Facebook
Twitter