Professor får chef-støtte i strid med Søren Pind

Der er gået valgkamp i den. Nu indgår forskeres troværdighed og ret til at ytre sig i kampen om stemmerne.

Lars Bo Kaspersen, der er institutleder på statskundskab på Københavns Universite, der er nærmeste chef for den udskældte professor Marlerne Wind fra Københavns Universitet støtter sin EU-ekspert, efter hun er kommet i clinch med bl.a. integrationsminister Søren Pind (V). (© DR Undervisning)

Nærmeste chef for den udskældte professor Marlerne Wind fra Københavns Universitet støtter sin EU-ekspert, efter hun er kommet i clinch med bl.a. integrationsminister Søren Pind (V).

- Jeg kan slet ikke se, at Marlene Wind har udtalt sig i strid med reglerne. Man kan være uenig eller ej, men hun udtaler sig om EU's indre marked, siger Lars Bo Kaspersen, der er institutleder på statskundskab på Københavns Universitet.

Det står journalister frit for at få andre til at kommentere, hvis de har andre synspunkter, anfører han.

Lars Bo Kaspersen støtter Marlene Wind, efter hun for alvor er kommet i vælten med sine udtalelser til diverse medier om regeringens planer om skærpet grænsekontrol. Mandag beklagede hun i en enkelt udsendelse på TV2 News sit ordvalg.

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard har sagt, at Marlene Winds troværdighed nu er helt forsvundet.

Angreb mod borgerne

Hertil siger Lars Bo Kaspersen:

- Politikerne burde passe på, hvad de gør. Det her er et angreb mod borgerne - i dette tilfælde eksperter, som man beder om at stille sig til rådighed for offentligheden.

- Valgkampen er jo i fuld gang, tilføjer han.

Lars Bo Kaspersen understreger, at hans medarbejdere ikke bliver betalt ekstra for at udtale sig til medierne.

Også rektor ved Københavns Universitet, Ralf Henningsen, støtter på TV2 News sin EU-ekspert og spørger:

- Ønsker vi i et samfund, hvor der i forvejen er rigelige regler, at der bliver endnu skrappere regler for, hvad eksperter må udtale sig om.