Propaganda-anklage: Patentvideo ryger til ombudsmanden

Ombudsmanden har modtaget en propaganda-klage over Erhvervs- og Vækstministeriets video om EU-patentet.

Lektor i retorik på Syddansk Universitet Lars Pynt Andersen kalder videoen for en propagandavideo. (Foto: scanpix/corbis RF © DR)

Ren progapanda, tendentiøs og manipulerende. Erhvervs- og Vækstministeriets kampagnevideo om EU-patentet har fået en del kritik, og nu har Folkebevægelsen mod EU indgivet en klage over videoen til ombudsmanden.

Det skriver Jyllands-Posten fredag.

Kritikken går på, at oplysningskampagnen om EUs Patentdomstol, som danskerne skal stemme om den 25. maj, har været for positivt indstillet over for patentdomstolen.

Se Erhvervs- og Vækstministeriets omtalte kampagnevideo om EU-patentet her:

Hun har indsendt klagen efter, at en række eksperter har kritiseret ministeriets video for at være tendentiøs. Lektor i retorik ved Aarhus Universitet Carsten Madsen vurderer, at ministeriets informationsmateriale om patentdomstolen har manipulerende træk.

Lektor i retorik på Syddansk Universitet Lars Pynt Andersen tager skridtet videre og kalder videoen for en propagandavideo.

- Pricipielt problem

Dansk Folkepartis spidskandidat til parlamentsvalget, Morten Messerschmidt, mener, at det er en principielt politisk problem.

- Man skal passe på med at gøre det til et rent juridisk anliggende. Det handler om politisk anstændighed. Jeg er ikke sikker på, at ombudsmanden er den rigtige til at vurdere det, men det er selvfølgelig altid interessant at høre hans holdning, siger Messerschmidt til Jyllands-Posten.

Erhvervs- og Vækstministeriet arbejder ifølge avisen i øjeblikket på at lave en ændring i videoen til Danmarks Radio. Det oplyses ikke, hvad ændringen består i.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har ifølge Jyllands-Posten allerede undsagt eksperterne og kaldt deres vurderinger for tvivlsomme. Ministeren ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

/ritzau/

FacebookTwitter