Protest mod H1N1-vaccine til MF-ere

Enhedslisten finder det urimeligt, at folketingsmedlemmer får tilbudt H1N1-vaccination. Samfundet går nemlig ikke i stå, hvis de bliver syge.

Enhedslisten finder det urimeligt, at folketingsmedlemmer har fået tilbudt H1N1-vaccination. Samfundet går nemlig ikke i stå, hvis de bliver syge. (© Colourbox)

En række folketingsmedlemmer er kommet med på listen over nøglepersoner for samfundet, der skal vaccineres mod influenza A/H1N1. Og det finder Enhedslisten urimeligt.

For partiets sundhedsordfører Per Clausen mener sagtens, samfundet kan fungere, selv om en del af folketingsmedlemmerne er sygemeldt. Han har nu stillet spørgsmål til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen for at få ham til at forklare, hvorfor folketingsmedlemmerne er valgt ud.

Fået tilbud gennem gruppeformand

Alle folketingsmedlemmer har gennem deres gruppeformand fået besked om, at de kan henvende sig til Sundhedsstyrelsen, hvis de ønsker vaccinen. Det har 35 af de 179 medlemmer sagt ja tak til, og de står nu på listen over nøglepersoner, der får den, oplyser Sundhedsstyrelsen til DR Nyheder.

- Det brev opfattede jeg som et klart tilbud om vaccine, siger Per Clausen fra Enhedslisten. Han synes, der er tegn på, at grupper tæt på statsadministrationen har haft lettere ved at komme på listen end andre grupper.

- Folk opfatter det som om, at vi tildeler os selv privilegier, når vi siger, at vi er så vigtige for samfundet, at det hele bryder sammen, hvis vi bliver syge, siger Per Clausen til DR Nyheder.

Enhedslisten siger nej tak

Alle Enhedslistens fire folketingsmedlemmer har sagt nej tak til vaccinationen.

- Det er en forholdsvis mild sygdom, hvor man er væk i tre-fire dage. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at det skal vi nok kunne håndtere, siger Per Clausen.