Protester mod loftet over kontanthjælpen flere steder i landet

Organisationen bag demonstrationen i København ville gerne sætte fokus på, hvor skævt kontanthjælpsloftet rammer, fortæller talsperson.

Mange var mødt op på Christiansborg Slotsplads i København for at demonstrere mod kontanthjælpsloftet (foto: Mille Stockner, Bekæmp Fattigdom NU).

I flere af de store byer har der tidligt på aftenen været mindre demonstrationer mod regeringens kontanthjælpsloft.

I København var det netværket 'Bekæmp Fattigdom NU', der havde indkaldt til demonstrationer for alle udsatte i København.

- Vi mener, at kontanthjælpsloftet rammer skævt, f.eks. er det særligt enlige kvinder med børn, der bliver ramt, og det ville vi gerne sætte fokus på med den her demonstration, fortæller Benny Allermand, talsperson hos 'Bekæmp Fattigdom NU'.

Han fortæller ligeledes, at organisationen havde arrangeret en 'happening', hvor de uddelte mad til trængende, der dukkede op til demonstrationen, og ifølge Benny Allermand blev det "revet væk".

33.ooo danskere må leve for færre penge

Demonstrationen i København startede klokken 16.30, og lige før klokken 18 tweetede Københavns Politi, at der stadig befandt sig omkring 700 mennesker på Christiansborgs Slotsplads, hvor demonstrationen fandt sted.

Lignende demonstrationer, dog arrangeret af andre, fandt sted i Århus og Odense på samme tid, fortæller Benny Allermand.

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/783333118627504128

Kontanthjælpsloftet betyder, at 33.000 personer efter 1. oktober i år vil blive trukket i ydelser.

Regeringen havde skønnet, at 27.800 fuldtidspersoner i år ville blive ramt af kontanthjælpsloftet, men beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen har siden oplyst, at det drejer sig om godt 33.000 danskere, der må leve for færre penge - medmindre de finder sig et arbejde.

- Vi er godt klar over, at vores demonstration ikke kommer til at ændre på regeringens politik, slet ikke når vi har en regering med et borgerligt flertal, men vi håber, at vi alligevel får sat fokus på, hvordan kontanthjælpsloftet kommer til at ramme, og at der kommer en større bevidsthed om det, siger Benny Allermand.

Facebook
Twitter