Protestteenagere fjernet under Thornings tale

Hele to ministre troppede op på Christiansborgs trappe i dag for at holde grundlovstale for børn - tre teenagere blev vist bort af politiet

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og børne- og uddannelsesminister Christine Antorini (S) holdt grundlovstale for ca. 600 børn foran Christiansborgs store hovedtappe. (Foto: Mikael Rømer © DR)

- DE-MO-KRA-TI, DET KA' VI LI'.

Der var en sjældent løssluppen stemning foran Christiansborgs hovedtrappe i dag, da 600 børn var mødt op for at fejre grundlovsdag og for at se og høre statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

På trappen var Thorning i selskab med børne- og uddannelsesminister Christine Antorini (S), der sagde til de mange børn før deres musical:

- I ser helt fantastiske ud. I ser ud som et demokrati skal se ud - det skal nemlig være mangfoldigt og spraglet og et fællesskab.

Kort demonstration

Begge ministre havde skruet ned for blokretorikken til ære for deres unge publikum og talte om betydningen af at have et demokrati, at kunne få en uddannelse og sidde i elevrådet og være med til at bestemme.

Thorning og Antorini blev modtaget med jubel og klapssalver af de udklædte børn.

Tre teenagere mente imidlertid ikke, der var meget at fejre og foldede et banner ud midt i menneskemængden med ordene 'Et kryds hvert 4. år er ikke folkestyre'.

Banneret blev dog pakket sammen efter knap et minut, og demonstranterne fjernet af to politibetjente.

Musicalen var arrangeret af nødhjælpsorganisationen ADRA Danmark. Og begge understregede i deres taler til børnene, at det ikke er alle steder, hvor der er demokrati, som vi har det i Danmark.

- I andre lande er det ikke sådan, at man kan få lov til at lave et skoleblad. Der er det heller ikke i orden, at man skriver til en ministeren, sagde Christine Antorini og opfordrede børne til at sende hende en e-mail, hvis de havde noget på hjerte.

Facebook
Twitter