Provokerende billedkunstner bliver Paludans første kandidat

Afføring og nøgenhed spiller ofte en stor rolle i Uwe Max Jensens kunstværker. Nu skal han være folketingskandidat.

Uwe Max Jensen bliver folketingskandidat for Stram Kurs. Her taler han på Lars Vilks Komiteens årlige ytringsfrihedskonference i 2017. (Foto: © © Uffe Weng, Scanpix)

Partiet Stram Kurs med den racismedømte, højreradikale provokatør Rasmus Paludan i spidsen er klar med sin første folketingskandidat ud over partiets leder.

Det drejer sig om billedkunstneren Uwe Max Jensen, oplyser Paludan og Jensen til DR Nordjylland.

- Min gode ven Uwe Max Jensen vil stille op i Nordjylland, og det er jeg meget tilfreds med, siger Rasmus Paludan.

Uwe Max Jensen er kendt for sine provokerende kunstværker, hvor afføring tit spiller en stor rolle.

Han optræder gerne nøgen, blandt andet i forbindelse med kommunalvalget i 2017. Dengang malede han en valgplakat for Dansk Folkepartis Kristoffer Hjort Storm med sin penis.

Paludan var hans advokat

Senere samme år fik han 30 dages betinget fængsel for vold mod en ansat på Kunsten i Aalborg, der ville stoppe Uwe Max Jensen i en happening i museets have.

Kunstnerens forsvarer i den sag var netop partileder Rasmus Paludan, der er uddannet advokat.

- Jeg kan godt forestille mig, at min valgkamp ikke bliver helt, som man plejer at opleve, men som udgangspunkt vil jeg føre en mere eller mindre traditionel valgkamp, siger Uwe Max Jensen.

Selv om partiets politik ikke er færdigudviklet på alle punkter, melder Uwe Max Jensen sig klar til at bakke helhjertet op om projektet.

- Med et nyt parti er valgprogrammet jo under udvikling. Men jeg sympatiserer fuldstændig med de overordnede linjer i partiets politik.

- Jeg vil gerne hjælpe Stram Kurs med det sidste ryk mod Folketinget. Nu er det lykkedes dem at samle vælgererklæringer, og så er det på sin plads, at de får mulighed for at føre en så optimal valgkamp som muligt. Der tror jeg, at jeg kan bidrage med noget, lyder det fra Uwe Max Jensen.

Partiet går blandt andet ind for at forbyde religionen islam, udtræde af internationale konventioner om flygtninge, udvise alle ikke-vestlige personer, der har fået asyl, og udvise alle ikke-vestlige personer, der ikke er statsborgere.

Ikke bekymret

Uwe Max Jensen er ikke bekymret for at komme i rampelyset og risikere både trusler og hårdnakket kritik, som partileder Paludan har oplevet i kølvandet på sine offentlige provokationer, hvor Koranen eksempelvis er blevet brændt af.

- Jeg har været en offentlig person i 20 år, så det bekymrer mig ikke, siger multikunstneren, der også har en journalistuddannelse på sit CV.

Partiet Stram Kurs har i dag anmeldt til Økonomi- og Indenrigsministeriet, at partiet vil opstilles til folketingsvalget efter at have samlet flere end de krævede 20.109 vælgererklæringer fra personer, der vil have partiet opstillet.

Vælgererklæringerne skal nu godkendes af ministeriet, inden partiet officielt kan blive opstillet.

Ifølge partileder Rasmus Paludan bliver hele partiets kandidatliste præsenteret i den kommende uge.