Psykologforening: Danskerne piskes til at være konkurrencestatens fodsoldater

Eva Secher Mathiasen langede ud efter politikerne i torsdagens udgave af Debatten.

Politikerne har for meget fokus på blot at skabe et samfund, hvor alle er i arbejde, mener formanden for Dansk Psykolog Forening.

- Politikerne hopper fra reform til reform, som fra tue til tue, uden at se på det store billede, og hvad det egentlig gør ved de danskere, de har ansvaret for.

Den hårde dom blev fældet af formanden for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen, i torsdagens udgave af Debatten. Her var flere politikere samlet for at debattere den nye aftale for dagpengesystemet.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) sagde torsdag, at aftalen ville gøre det ”mere attraktivt” at tage et arbejde.

Eva Secher Mathiasen mener, at man i politik har for meget fokus på at skabe et samfund, hvor alle arbejder, i stedet for, at alle har det godt.

- Jeg vil gerne have politikere, der har visioner for et samfund, hvor vi alle har det godt, i stedet for et samfund, hvor vi kan piske flest mulige til at være konkurrencestatens fodsoldater, siger Eva Secher Mathiasen.

Hun mener ikke, at man kan presse folk ud på arbejdsmarkedet, hvis der ikke er rammer for, at arbejdet hænger sammen med familien.

- I lokker med boligjobordningen, der kun er for ressourcestærke, længere åbningstider i dårlige daginstitutioner, som I også underprioriterer og kommer med en påstand om, at der ikke er sammenhæng mellem pris og kvalitet, siger Eva Secher Mathiasen.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1056027504447773

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk