R-kandidat: Skospil kan ses som vold

De Radikales opfinder af spillet "Kast sko efter Pia" får opbakning fra partifæller. Andre kritiserer det.

Et computerspil, hvor man skal kaste sko efter Pia Kjærsgaard, lavet af en politiker fra De Radikale får opbakning fra partifæller. Andre kritiserer det. (© DR)

Computerspillet "Kast sko efter Pia (Kjærsgaard, red.)" kaster nu De Radikale ud i et internt politisk slagsmål.

Mens opfinderen af computerspillet, den Radikale folketingskandidat i Sjællands Storkreds, Linda Kristiansen, beretter om opbakning fra flere partifæller, så tager andre nemlig afstand fra spillet.

Ikke gavnligt for demokratiet

Nils Sjøberg, som selv er folketingskandidat samt formand for De Radiakeles folketingskandidatnetværk og medlem af partiets forretningsudvalg, mener, at Linda Kristiansen overdriver opbakningen.

- Selv om det kan synes mere kedeligt at argumentere for sine synspunkter, så mener jeg ikke, at det er måden, som vi skal føre en politisk diskussion på. Det er ikke gavnligt for demokratiet, siger Nils Sjøberg og fortsætter:

- Det at man viser et spil, hvor der bliver kastet sko efter Pia Kjærsgaard, som i forvejen har været udsat for overfald og trusler, kan blive opfattet som en opfordring til vold, og det kan jeg ikke andet end tage afstand fra.

DF: Opfordring til vold

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra De Radikales gruppeformand, Margrethe Vestager, som er på ferie i Portugal, mens partiets landsformand, Klavs Frandsen, befinder sig i Ghana.

Selv om Dansk Folkeparti har kaldt spillet "en opfordring til vold", så vil Linda Kristiansen dog kun fjerne spillet fra sin hjemmeside på én betingelse: Hvis Pia Kjærsgaard selv ringer og siger, at hun føler sig krænket.

Falder ud over en skrænt

I spillet skal man snige sig ind på Pia Kjærsgaard ved at gemme sig bag hvide stakitter, et FN-skilt og en mur med det svenske flag.

Når man er tæt nok på partilederen, skal man få en indvandrer til at kyle en sko i nakken på Pia Kjærsgaard, der herefter falder ud over en skrænt.

Facebook
Twitter