R: Lad udenlandske statsborgere blive politibetjente

Det skal ikke være dansk statsborgerskab, der afgør, om du kan blive politibetjent eller starte egen forretning, foreslår Det Radikale Venstre i nyt integrationsudspil.

Borgere, der endnu ikke har fået dansk statsborgerskab, skal også kunne uddanne sig som politibetjente, mener Det Radikale Venstre. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Indvandrere uden dansk statsborgerskab skal også kunne blive politibetjente.

Og udlændinge skal have mulighed for at låne penge til at starte egen virksomhed, også selv om de ikke har permanent opholdstilladelse i Danmark.

Det foreslår Det Radikale Venstre, der i dag præsenterede et nyt integrationsudspil, som partiet mener vil sætte skub i integrationen af ikke-danske statsborgere.

Et åbent politikorps

- Vi skal have et politikorps, som er åbent over for dem, som gerne vil arbejde i politiet, et politi, som unge mennesker kan identificere sig med, og som afspejler sammensætningen af borgere i samfundet, siger partiets integrationsordfører Marianne Jelved.

Det er i forvejen svært at tiltrække nok danskere med indvandrerbaggrund til politiet, og derfor er det uhensigtsmæssigt at lægge flere hindringer i vejen end strengt nødvendigt, mener De Radikale.

I dag er en ansættelse i politiet eller Kriminalforsorgen lukket land for ikke-danske statsborgere.

Bedre låneforhold

I forhold til det øvrige Europa er der ikke ret mange indvandrere med egen virksomhed i Danmark.

Det hænger blandt andet sammen med, at borgere uden permanent opholdstilladelse har svært ved at opnå lån til deres virksomheder.

Det vil Det Radikale Venstre også ændre og foreslår derfor, at der oprettes en lånepulje specielt beregnet på ikke-danske statsborgere, der ønsker at starte deres egen virksomhed.

- Det er trist og spild af gode ressourcer i samfundet, hvis ikke der er lige muligheder for alle, siger Marianne Jelved.

Låneordningen skal administreres af kommunerne, og lånene skal gives på almindelige vilkår, lyder forslaget.

Facebook
Twitter