R-næstformand: Tag en tudekiks Pia K.

Fik en muslim en frikadelle i nakken, så ville DF forsvare ytringsfriheden, lyder det fra R om computerspil.

Fik en muslim en frikadelle i nakken, så ville DF forsvare ytringsfriheden, lyder det fra Zenia Stampe (R) (billedet)om computerspil.

De Radikales næstformand, Zenia Stampe, anklager Dansk Folkeparti for hykleri i sagen om det omstridte computerspil "Kast sko efter Pia (Kjærsgaard, red.)".

- Det er utroligt, som Dansk Folkeparti bruger enhver given lejlighed til at tilkæmpe sig offerrollen. Var de ikke lige så glade for satire, skriver Zenia Stampe på sin Facebook-side under overskriften:

"Hey Pia - tag en tudekiks med agurk".

Frikadelle i nakken er ytringsfrihed

Den radikale næstformand fortsætter:

- Vi har en rig tradition for politisk satire i dette land, og den plejer Dansk Folkeparti ivrigt at værne om. Hvis det var en muslim, der fik en frikadelle i nakken, ville de straks forsvare ytringsfriheden.

Opfinderen af computerspillet, den radikale folketingskandidat i Sjællands Storkreds, Linda Kristiansen, har da også gjort det klart, at hun kun fjerner spillet fra sin hjemmeside på én betingelse:

Hvis Dansk Folkepartis formand selv ringer og siger, at hun føler sig krænket.

Ram hende i nakken

I spillet skal man snige sig ind på Pia Kjærsgaard ved at gemme sig bag hvide stakitter, et FN-skilt og en mur med det svenske flag.

Når man er tæt nok på partilederen, skal man få en indvandrer til at kyle en sko i nakken på Pia Kjærsgaard, der herefter falder ud over en skrænt.

Intern kritik af spillet

Det er dog ikke kun Dansk Folkeparti, som har kaldt computerspillet for "en opfordring til vold". Spillet har også kastet De Radikale ud i et internt politiske slagsmål.

De Radikales spidskandidat i København, Manu Sareen, som står bag 10 dogmer for god tone i dansk politik, kritiserer spillet for netop at være politisk mudderkastning.

Og Nils Sjøberg, formand for De Radikales folketingskandidatnetværk og medlem af partiets forretningsudvalg, går endnu videre.

- Det at man viser et spil, hvor der bliver kastet sko efter Pia Kjærsgaard, som i forvejen har været udsat for overfald og trusler, kan blive opfattet som en opfordring til vold, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter