R om licensrabat til unge: Det er en billig omgang, Mogens Jensen

De Radikales Zenia Stampe mener, at det er en billig omgang, når Mogens Jensen vil give licensrabat til de unge, men ikke vil fortælle hvordan, han så vil finansiere et licenssystem.

Zenia Stampe

De Radikales medieordfører, Zenia Stampe, giver ikke meget for, at Mogens Jensen (S) vil give de unge licensrabat.

Hun mener, at der burde følge et finansieringsforslag med en sådan udmelding.

- Det er fint, at Mogens Jensen vil give de unge rabat. Men det er også en billig omgang, når han ikke kommer med et bud på, hvordan det skal finansieres, siger Zenia Stampe.

Hvor skal pengene kommme fra

Zenia Stampe mener, at der med licensrabat til unge er risiko for, at DR pludselig får en mindre indtægt.

- Det er let at sige, at det skal være billigere for nogen, men så er man også forpligtet til at finde finansieringen, siger Zenia Stampe og tilføjer:

- Det er vigtigt at fastholde et licenssystem, der er uafhængigt, og som sikrer kontinuitet i DR. Mogens Jensen er nødt til også at kigge på den anden side af mønten i det her spørgsmål. Hvor skal pengene komme fra? Skal de rigeste betale noget mere, eller skal DR have en mindre bevilling?

Er villig til at se på "solidarisk fordeling"

Zenia Stamper er dog enig med Mogens Jensen i, at det ikke er de bredeste skuldre, der bærer det tungeste læs her.

- Jeg vil gerne være med til at kigge på en mere solidarisk fordeling, men det kræver, at der også kommer et finansieringsforslag. Vi kan jo ikke være sikre på, at der er flere unge, der begynder at betale, selvom prisen bliver lavere.

De Radikales medieordfører påpeger, at det altid er svært at finde finansiering til at give rabatter - i denne omgang en rabat til de unge.

Facebook
Twitter