R: Socialdemokratisk udlændingepolitik er utroværdig og hænger ikke sammen

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, har ifølge de Radikale et troværdighedsproblem, hvis ikke hun konkretiserer, hvordan hun vil få flygtninge i arbejde.

Sofie Carsten Nielsen (R) langer ud efter sin tidligere regeringsfælle. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Socialdemokraternes udlændinge- og integrationspolitik er utroværdig og hænger ikke sammen. Så hård er kritikken fra partiets egen alliancepartner, de Radikale. Problemet er ifølge de Radikale, at Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, ikke har nogle konkrete bud på, hvordan hun vil få de tusindvis af flygtninge i job.

- Den største fejl i Socialdemokraternes integrationspolitik er, at de nok anerkender at flygtninge skal integreres gennem forløb ude i virksomhederne, men ikke samtidig fortæller, hvordan de pladser til flygtningene skal skabes. Det mangler der Socialdemokratiske forslag til, siger de radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen.

- Vi radikale har foreslået indslusningsløn som vejen til det rummelige arbejdsmarked, og vi har omfavnet forslag som lærlingeløn. Men fra Socialdemokraterne har vi intet hørt. Det er utroværdigt og det hænger ikke sammen, siger hun.

Se interviewet med Sofie Carsten Nielsen:

Klik på play.

R kritiserer S for stramninger

De Radikale mener samtidig, at Socialdemokraterne har været med til at gøre det sværere at få flygtningene integreret med partiets støtte til Venstre-regeringens markante stramninger af familiesammenføringsreglene og det meget omdiskuterede smykke-forslag.

- Mange flygtninge- og indvandrere følger sig med god grund fremmedgjort af den her meget stramme udlændingepolitik og den tone, der følger med. Her er der god grund til at kritisere Socialdemokraternes kurs, for det gør desværre kun integrationsindsatsen endnu større, siger Sofie Carsten Nielsen og opfordrer Mette Frederiksen og hendes parti til at tage integrationsindsatsen meget mere seriøst.

De radikale mener, deres tidligere regeringsmakker er faret vild i udlændinge- og integrationspolitikken.

- Socialdemokraterne siger, at de gerne vil integrere udlændinge på arbejdsmarkedet, men de er samtidig bekymret over, at disse udlændinge tager de danske jobs og tager af vores velfærd. Det hænger ikke sammen. Der skal vælges en klar retning igennem flygtningekrisen, og den mangler vi at se fra Socialdemokraterne. De må se at komme ind i kampen, siger Sofie Carsten Nielsen.

Socialdemokraterne anerkender, at de er meget uenige med De Radikale i at indføre en indslusningsløn.

- Vi har arbejdet i mere end 140 år i mit parti på at sikre ordentlige forhold på arbejdsmarkedet, herunder ordentlige lønninger til de lavest lønnede. Og det der er med at indføre en indslusningsløn, som også vil presse danske lønmodtagere – det ønsker vi simpelthen ikke, siger udlændinge- og integrationsordfører Dan Jørgensen (S).