R-topfolk bremser op i forhold til SF

Flere radikale profiler nedtoner i dag "forlovelsen" mellem R, S og ikke mindst SF. De radikales finansordfører Morten Helveg Petersen afviser "rød blok"

Flere dagblade bringer i dag udtalelser fra radikale topfolk, der vender sig mod gårsdagens klare melding fra partileder Margrethe Vestager om, at R er parat til regeringssamarbejde med S-SF.

- Vi skulle gerne stå for det brede samarbejde, også hen over midten. Det byder mig imod, at vi nu skulle være i en rød blok, det er vi altså ikke, siger de Radikales Morten Helveg Petersen i dag til Information, og til Politiken udtaler han at det ikke er givet, hans parti skal sidde i regering.

Bedre at stå uden for

- Se bare på vores rolle op igennem 80'erne som støtteparti for borgerlige regeringer. Og Dansk Folkeparti har vel vist, at man kan have mere indflydelse uden for en regering, siger Morten Helveg Petersen.

Helvegs kollega Johannnes Poulsen støtter ham.

- Det Radikale Venstres deltagelse i en ny regering er ikke på forhånd en given ting.

Kritisk bagland

Ifølge Margrethe Vestager har en samlet folketingsgruppe sagt god for strategien. Men flere røster i baglandet er kritiske over for tanken om en regering med SF. Blandt andet Skive Folkeblads chefredaktør Ole Dall.

Holbæks R-borgmester Jørn Sørensen vil først se, om SF er økonomisk ansvarligt og "ikke bruger bruttonationalproduktet to gange".

RU: SF skal vende rundt

Han understreger, at en ny regering skal fjerne de fire EU-forbehold om euroen, forsvar, retlige anliggender og EU-borgerskab, hvis R skal kunne være med.

Landsformanden for Radikal Ungdom er også kritisk.

- Det bliver meget svært at samarbejde med SF, med mindre partiet vender rundt på en tallerken på rigtig mange områder, siger Emil Dyred.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk