Rådgiver affejer Rønn Hornbechs kritik af Venstre

Først hvis et V-folketingsmedlem trækker sig på grund af flygtningepolitikken, bliver det alvorligt, vurderer rådgiver Anders Frandsen.

Rådgiver Anders Frandsen understreger, at Venstre ikke kan slække på udlændingepolitiken.

Regeringens flygtningepolitik og deraf flugt fra Venstre har fået tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til at reagere kraftigt.

Flere medlemmer har forladt partiet, og hun frygter for et parti i opløsning.

Helt så galt behøver det dog ikke at gå, vurderer Anders Frandsen, der er rådgiver om public affairs hos kommunikationsbureauet Rud Pedersen i København.

Anders Frandsen understreger, at det først bliver rigtig alvorligt, hvis et folketingsmedlem trækker sig.

- Jeg tror sagtens, der kan komme flere udmeldelser, men jeg tror nu ikke, der er nogen i folketingsgruppen, der går med overvejelser i den retning,

- Det er klart, der er en mere EU-venlig fløj i partiet, som ikke føler sig dækket ind af den hårde retorik, men den fylder nok mere i baglandet end i folketingsgrupppen, siger Anders Frandsen.

I går var det lokalpolitiker Michael Gatten, der som den seneste i rækken forlod partiet til fordel for De Radikale.

- Vi kan se en afsivning til De Radikale, og det er et problem, at Venstre har tabt vælgere til både Dansk Folkeparti og De Radikale. Men vi ser en generel tendens til, at danskerne vil have en stram udlændingepolitik, og Støjberg placerer sig som en populær minister i målingerne, pointerer Anders Frandsen.