Radikal kredsformand trækker i land om ministerafgang

Fortsat mystik om Christian Friis Bachs pludselige hjemrejse fra Mellemøsten.

De Radikales kredsformand i Nordjylland, Hans Jørgen Nygaard, trækker nu i land i forhold til sin udmelding om, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) trækker sig.

Kredsformanden har både sagt til Politiken og DR Nyheder, at Christian Friis Bach vil trække sig, men det afviser han nu.

- Jeg hører nu, at jeg er blevet citeret for at have sagt, at Christian (Friis Bach, red.) går af, og det har jeg ingen anelse om, at han skulle gøre, siger Hans Jørgen Nygaard til TV 2 News.

Over for både DR Nyheder og Politiken har kredsformanden ellers angivet sagen om klimaorganisationen GGGI til, at Christian Friis Bach skulle trække sig som minister.

- Han vil meddele i morgen, at han træder tilbage som minister, lød det fra Hans Jørgen Nygaard over for DR Nyheder.

GGGI skulle være den udløsende faktor

Det skulle angiveligt skyldes sagen om GGGI, hvor Venstres Lars Løkke Rasmussen er formand og har fået voldsom kritik for sine dyre flyrejser.

- Han vil fortælle, hvad det er, der er sket i GGGI. Han er jo på vej hjem nu, og jeg kan ikke sige mere, sagde kredsformanden.

Nu trækker kredsformanden imidlertid i land.

- Jeg har gisnet om, at det kunne være GGGI.

- Jeg har fået en mail sidst på eftermiddagen fra Friis Bach, om at han siger, at han vil kontakte pressen i morgen, siger Hans Jørgen Nygaard.

Det står dog stadig ikke klart, hvorfor Christian Friis Bach har valgt at afkorte en rejse til Israel og Palæstina for at tage sig af et 'hjemligt" politisk anliggende, som han har forklaret danske journalister i området.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udviklingsministeren selv.