Radikal muslim vraget som folketingskandidat

De Radikale i København har vraget den omstridte muslimskefolketingskandidat Sherin Khankan. Hun tabte et kampvalg i aftes i sin bydelsforening. Khankan bliver beskrevet som kontroversiel. Hun har før nægtet at fordømme den strikse islamiske sharia-lovgivning.

De Radikale i København har vraget den omstridte muslimskefolketingskandidat Sherin Khankan.

Sherin Khankan tabte i aftes på generalforsamlingen i denradikale bydelsforening Christianshavn, Sundby, Islands Brygge etkampvalg om folketingskandidaturet til den forhenværende formandfor Mellemfolkelig Samvirke, Christian Friis Bach.

Sherin Khankan har hidtil været opstillet til Folketinget iSøndre Storkreds, der forventes at kunne give et kredsmandat, hvisDet Radikale Venstre går frem ved næste valg.

Khankan er kontroversiel

Den lokale radikalebydelsforening beskriver i en pressemeddelse Sherin Khankan som"kontroversiel". Den unge formand for Forum for Kritiske Muslimerkom sidste år på kant med sit parti, da hun stemte nej til enradikal resolution, der fordømmer sharialovgivning.

Sherin Khankan kunne ikke stemme ja til resolutionen, fordi denefter hendes mening kædede stening sammen med islam og gav etforvrænget billede af, hvad sharia er. Hun har dog samtidig slåetfast, at religion hverken må stå over samfundets love eller dikteredem.

Tidligere opgør med unge muslimer

De Radikale iKøbenhavn og på Frederiksberg har tidligere været ude i opslidendepolitiske opgør om opstillingen af Mona Sheikh og andre ungemuslimer.

Den radikale leder, Marianne Jelved, har ikke ønsket atkommentere vragningen af Sherin Khankan med henvisning til, at deter den lokale partiforenings beslutning.

Facebook
Twitter