Radikal støtter Hizb-ut-tahrir

Hizb-ut-tahrir fungerer fint i demokratiet. Det siger den radikale Sherin Khankan om den ekstreme forening, der tidligere har opfordret til drab på jøder. Det radikale bagland raser.

Den islamiske organisation Hizb ut - Tahrir til demonstration mod USA på Nørrebro i København i 2005 (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Hizb-ut-tahrir fungerer fint i demokratiet. Det siger den radikale Sherin Khankan om den ekstreme forening, der tidligere har opfordret til drab på jøder.

- Jeg er uenig i at de skal forbydes. Der har aldrig været beviser for at Hizb-ut-tahrir har opført sig voldeligt. Tværtimod. de går stærkt imod vold. siger Khankan til BT.

Sherin Khankan er formand for foreningen Kritiske Muslimer og medlem af foreningen Co-existence of Civilizations med en række prominente danskere, blandt andre Uffe Ellemann. Derudover er Sherin Khankan medlem af Det Radikale Venstre.

- Selvfølgelig kan de (Hizb-ut-tahrir, red.) fungere i demokratiet. Det gør de jo allerede, siger Khankan og fortsætter:

- Hvis man fordømmer folk og dæmoniserer dem, vokser de sig bare endnu større. Vi er nødt til at forpligte folk i demokratiet, og det gør man kun ved at inkludere dem, siger Khankan.

Radikalt bagland raser

Landsformanden for Det radikale Venstre - Søren Bald - er rasende over Khankan:

- Det er ikke første gang hun har svært ved at finde ud af, hvad der er op og ned, siger Søren Bald og henviser til et landsmøde hvor Sherin Khankan ikke stemte imod Sharia.

Sherin Khankan er ikke medlem af Hizb-ut-tahrir, men alligevel forarger det Søren Bald, at hun udtaler at de er fredelige:

- Der må en stærk psykologi til at forklare sådan en skizofreni, siger Bald til avisen.

Facebook
Twitter