Radikale åbner for nedskæringer

Radikal skatteordfører er parat til at hente pengene til dele af den kommende skattereform med nedskæringer. S og SF er uenige i meldingen.

Den radikale skatteordfører Nadeem Farooq åbner nu for at finge penge til den kommende skattereform ved nedskæringer i den offentlige sektor. Ordførerne fra S og SF er uenige i meldingen.

De Radikale åbner nu for at finansiere lettelser i skatten på arbejde ved at skære i de offentlige udgifter, frem for kun at finde pengene til den kommende skattereform ved at forhøje andre skatter og afgifter.

- Det bliver svært at finansiere alle skattelettelser ved at forhøje andre skatter, fordi det dræner vores konkurrencekraft og svækker arbejdsudbuddet, siger den radikale skatteordfører Nadeem Farooq til Berlingske Tidende.

Den radikale melding deler regeringspartierne. Både Socialdemokraterne og SF afviser, at der kommer nedskæringer i det offentlige sektor i regeringens skatteudspil.

- Det er en skatteomlægning, som vi lægger op til i regeringsgrundlaget, så jeg vil slet ikke gå ind på en nedskæringsdagsorden i forbindelse med skattereformen, siger Socialdemokraternes skatteordfører Thomas Jensen til avisen.

Til gengæld er Venstre og Liberal Alliance begejstrede og mener, at den radikale melding gør det nemmere at blive enig om en skattereform, skriver Berlingske.

Facebook
Twitter