Radikale bryder løfte om kræftvacciner til drenge

I marts kaldte De Radikale det diskrimination, at kræftvaccinen HPV ikke er gratis for drenge. Nu fortsætter de selv diskriminationen som regeringsparti.

De Radikales Manu Sareen har tidligere kaldt det diskrimination, at drenge ikke får gratis kræftvaccine. (© DR)

HPV-vaccinen er gratis for alle piger mellem 12-15 år, fordi den forebygger livmoderhalskræft. Men også drenge har glæde af vaccinen, fordi den beskytter mod blandt andet kondylomer, anal- og peniskræft. Mens piger får vaccinationen gratis, skal drenge betale 3.500 kroner for indsprøjtningen.

De Radikales sundheds- og ligestillingsordfører Manu Sareen sagde til homomagasinet Out&About i marts, at det er "diskrimination, hvis vi ikke ændrer den praksis, vi har i dag." Han er i mellemtiden blevet kirke- og ligestillingsminister.

Men nu er der ikke penge til at ændre reglerne, og derfor fortsætter partiet altså, hvad de selv kalder diskrimination.

Ikke høj prioritet

- Det er urimeligt, men det er ikke så højt prioriteret som andre områder, siger De Radikales sundhedsordfører Camilla Hersom.

Tilbage i marts måned sagde Manu Sareen ellers, at det rent faktisk ville kunne betale sig at ændre reglerne.

- Økonomisk vil samfundet spare penge, da vi her har en forebyggende vaccine, der kan spare mennesker for sygdom og samfundet for dyr behandling, sagde han dengang til homomagasinet.

Selvom det altså ifølge De Radikale bliver endnu dyrere at lade stå til, vil de ikke ændre reglerne for vaccinationerne foreløbig.

- Pengene til at lave de initiale investeringer er der ikke i øjeblikket. Kassen er tom, fastslår Camilla Hersom.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk