Radikale får dårligste måling siden valget

De Radikale er ikke målt lavere siden valget i september 2011. Samtidig er partileder Margrethe Vestager styrtdykket i popularitet.

Margrethe Vestager (R) bliver mindre og mindre populær hos vælgerne. (Foto: Erik Refner © Scanpix)

De Radikales leder Margrethe Vestager møder lige nu modvind i meningsmålingerne.

Partiet står til den laveste måling siden valget. Samtidig styrtdykker Vestager i popularitetsmålingerne.

I en ny måling, foretaget af Epinion for DR Nyheder, står De Radikale til syv procent af stemmerne mod 9,5 procent ved valget i september 2011.

Det svarer til, at De Radikale står til fem færre mandater, end de har i Folketinget i dag.

Vestager bliver mindre og mindre populær

De Radikales leder Margrethe Vestager mister samtidig popularitet.

Når Epinion spørger danskerne, om de har en negativ eller positiv opfattelse af partilederne i Folketinget og derefter trækker de negative fra de positive, så får man den såkaldte approvalrating.

Her lå Margrethe Vestager ved valget som den absolut mest populære politiker med et tal på + 40. Vestagers popularitet er siden dalet, og nu helt nede på + 2.

Til sammenligning ligger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen med et tal på + 9, Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen på + 12 og DF-leder Kristian Thulesen Dahl på + 13.

Meget snæver profil

DR's politiske analytiker, Bjarne Steensbeck, forklarer, at De Radikale på det seneste har haft modgang.

- Bare tag det radikale landsmøde som det seneste, hvor Margrethe Vestager på flere sager får landsmødet imod sig. Eksempelvis på øremærket barsel som det mest markante. Men også med hele håndteringen af Syrien, siger Bjarne Steensbeck.

Han mener, at den dalende tilslutning til De Radikale skyldes partiets profil.

- Flere og flere radikale bemærker, at Vestagers profil er forholdsvis snæver. Hvor er hun i værdidebatten - integrationsdebatten eksempelvis. Hendes profil handler om økonomiske reformer, og det er meget meget snævert, siger Bjarne Steensbeck.