Radikale hylder Uffe Ellemann

Tidligere Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen fik dagens største bifald, da han som en overraskelse mødte op på De Radikales landsmøde for at modtage en pris.

Venstres tidligere formand og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen blev nærmest hyldet som en helt, da han søndag modtog Det Radikale Venstres såkaldte "Marianne-pris".

- Jeg savner dagens prismodtager i dansk politik, sagde Margrethe Vestager, inden hun overrakte en forsølvet håndtaske til Ellemann-Jensen på R-landsmødet i Nyborg.

Rørt ved prisoverrækkelsen

Uffe Ellemann-Jensen har de seneste år ofte blandet sig i den offentlige debat. Særligt regeringens udlændingepolitik og samarbejdet med Dansk Folkeparti har stået for skud.

Ellemann-Jensen virkede næsten rørt ved prisoverrækkelsen og ser ingen problemer i at modtage en pris fra Venstres politiske konkurrent.

- Jeg er stolt, fordi det er et parti, som jeg har ikke har noget imod at modtage en pris fra. Jeg tror, at ansigtsudtrykket viser, at det her er jeg rigtigt glad for, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Han vil donere de 10.000 kroner, der følger med prisen, til Støtteforeningen for pårørende til udsendte danske soldater.

Facebook
Twitter