Radikale: Kunstnere til ghettoerne

S og SF's forslag om mere politi og strengere straffe til kriminelle i ghettoerne er gammel vin på nye flasker, mener De Radikale.

For at få bugt med ghettoproblemerne må politifronten oprustes, lyder det i oppositionens ghettoudspil. Den foreslår også mere overvågning og hurtigere domme. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Socialdemokraternes og SF's forslag om at sætte hårdere ind over for kriminelle i ghettoerne får en lunken modtagelse hos De Radikale.

Partiernes ghettoudspil indeholder forslag om at sætte 200 betjente ind i ghettoområderne, åbne mulighed for et zoneforbud mod unge ballademagere og skabe lynjustits og give strengere straffe ved kriminalitet.

Men det er gammel vin på nye flasker, mener De Radikales gruppeformand, integrationskonsulent Manu Sareen.

- Det eneste nye er, at S og SF vil have politiet til at bortvise personer, der måske vil lave ballade i et boligområde, hvor de ikke selv bor. Det skriger jo til himlen, siger han.

Kunstnere til ghettoerne

Meget af den kriminalitet, der er i ghettoerne, bliver begået i affekt, og hverken strenge straffe eller mere overvågning har nogen effekt, mener Manu Sareen.

- Resocialisering og SSP-samarbejdet virker til gengæld, men det er allerede så styrket, som det kan blive, siger han.

I stedet mener Manu Sareen, at man skal gøre det attraktivt for ressourcestærke danskere at flytte ind i de socialt belastede boligområder ved at tilbyde dem billige lejligheder. Det bedste vil være at få iværksættere og kunstnere til at flytte ind, siger han.

- Vi ved fra andre erfaringer, at det virker. På den måde kan man forandre stemningen og miljøet, uden politiet behøver at møde talstærkt op. Man er i Tyskland og Holland ved at gøre sig gode erfaringer med at give du unge småjobs, medlemskaber af sportsklubber, og man prøver at få erhvervslivet til at flytte ind med henblik på, at de skal være med til at ændre de udsatte boligområder indefra.

Facebook
Twitter