Radikale med i regering - hvis ...

De Radikale er indstillet på at gå med i en ny regering, hvis de kan præge regeringsgrundlaget. Men aftaler mellem S og SF kan stille sig i vejen.

De Radikale er indstillet på at gå med i en regering under Helle Thorning-Schmidt - hvis de kan få indflydelseregeringsgrundlaget.

Det sagde de Radikales partileder Margrethe torsdag efter sommergruppemødet på kursusejendommen Egelund nær Fredensborg.

Hun lagde vægt på, at de Radikale ønsker en anden politisk kurs på tre områder: Uddannelse, udlændinge og den økonomiske politik.

S-SF planer i vejen

Men på to af områderne - udlændinge og økonomisk politik - har S og SF allerede indgået indbyrdes aftaler og lagt vægt på, at disse planer står fast. Til gengæld har de Radikale ønsker og forslag, der går i en anden retning, især på udlændingeområdet.

Ligeledes på skatteområdet har S-SF indgået en aftale, "Fair Forandring", der ikke lader sig rokke, har de sagt.

- Vi har den forventning, at der kan være en forhandling om et regeringsgrundlag. Og kan vi stå inde for det, vil vi meget gerne tage regeringsansvar, sagde Margrethe Vestager.

Vil trække Helle i Radikal retning

- Men burde I ikke fortælle vælgerne før et valg, om I ønsker at gå med i en regering ?

- Vi fortæller vælgerne to ting: Hvis man stemmer på os, peger vi på Helle Thorning-Schmidt som leder af en forhandling om et regeringsgrundlag og som kommende statsminister. Og hvis man stemmer på os, stemmer man på et parti, der vil trække en S-ledet regering i så radikal en retning som overhovedet muligt.