Radikale ønsker midterregering

Det radikale venstre går nu efter en midterregering, fremgår det efter dagens gruppemøde. I går ville partiets formand pege på S til at lede forhandlinger, men det gav dønninger i partiet.

Margrethe Vestager understreger, at SR skal være kernen i en midterregering. (Foto: © Michael Bothager, Scanpix)

De Radikale går efter en midterregering, siger partiets gruppeformand, Margrethe Vestager, efter et timelangt gruppemøde i dag på Christiansborg.

- Vi ønsker en midterregering. Vi vil ikke erstatte den blå blok og indføre en rød blok. SR-regeringen er kernen, og vi ønsker en midterregering, siger hun ifølge Ritzau.

Intern kritik

Forud for tirsdagens maratongruppemøde har flere markante R-medlemmer kritiseret, at Vestager ikke klart har signaleret, at SR er førsteprioriteten.

Tværtom har hun afvist at prioritere. Det har fået blandt andre gruppemedlemmerne Morten Helveg Petersen og Johs. Poulsen til at lægge afstand til Vestagers åbenhed over for SF.

Fokus på SR

Efter gruppemødet siger Vestager, at hun er blevet overbevist om, at det er vigtigt at fremhæve SR-samarbejdet som kernen.

- Den diskussion, vi har haft i gruppen i dag, har vist, at den formulering er vigtig. Og det tager jeg gerne til mig, at når man skal have en midterregering, så må kernen være SR, og at vi derudover ikke udelukker noget, siger hun.

Hun siger, at det afgørende argument er ønsket fra gruppen.

- Det er et ønske om en formulering, der står klarere, og som hele gruppen kan stå bag. Det har jeg ingen problemer med, siger hun.

Tilfreds Helveg

Morten Helveg Petersen er godt tilfreds med præciseringen.

- Jeg er tilfreds med, at vi er, hvad jeg opfatter som tilbage på sporet fra den valgudtalelse, vi havde før sidste valg. Vi peger på Helle Thorning som forhandlingsleder, og SR-samarbejdet er kernen i det, der forhåbentligt kommer til at bryde blokpolitikken fremover, siger Morten Helveg Petersen.