Radikale undrer sig over Mette Frederiksens enegang: Hvad er forskellen på S og DF?

En S-regering med DF's udlændingepolitik bliver uden radikal støtte, lyder det fra medlemmerne.

S-formand Mette Frederiksen vil stå mere fri frem mod folketingsvalget og dropper de Radikale som regeringspartnere. Det får radikale medlemmer til at spørge, om Socialdemokratiet nu vil føre DF's politik. (Foto: Jens Wognsen/Scanpix 2017) (Foto: Jens Wognsen © © Jens Wognsen)

Hvis partimedlemmer i de Radikale her til morgen tager musik i ørerne, mens de hopper på cyklen til arbejde og grundlovstaler, så er det ganske givet ikke forrige sommers landeplage ’Nede Mette’, der står øverst på spillelisten.

For er der noget, de radikale medlemmer af byråd, regioner og af Folketinget ikke er, så er det ”nede med” S-formand Mette Frederiksens melding i går aftes, hvor hun sagde, at partiet nu går efter at danne en ren socialdemokratisk regering. Dermed vil det være første gang i 25 år, at Socialdemokratiet går til valg på at danne regering uden de Radikale.

De Radikales Zenia Stampe, der blandt mange ordførerskaber tegner partiets politik på det værdipolitiske område, er ikke sen til at true med at trække støtten til S-formanden som statsminister.

- Hvis Mette F. vil føre DF’s politik, så må hun spørge, om de vil gøre hende til statsminister. For sådan en regering støtter vi ikke, skriver hun på Twitter.

Vil trække støtten hvis politiken minder om DF's

Samme toner lyder fra skatteordfører Andreas Steenberg, der skriver, at den radikale støtte til Mette Frederiksen kan være på vej i graven.

- Ikke hvis hun danner regering med DF på deres politik, lyder det i et svar på Twitter fra skatteordføreren.

I Fredensborg er det lokale byrådsmedlem Kristian Hegaard også ude med riven på Twitter, hvor han slår på, at efterhånden er svært at se forskel på Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti:

- Kan nogen forklare mig forskellen på S og DF efterhånden, når nu S afviser R i regering, men ikke DF, skriver Kristian Hegaard.

Tilbage på Christiansborg er også udlændinge- og integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen forundret.

- S har valgt DF’s vej. Det er ikke overraskende. Så må de bede om deres støtte, skriver hun blandt andet.

Rohde frygter blåsort stue

Den nyslåede folketingskandidat – det tidligere mangeårige venstremedlem Jens Rohde – har også skruet op for retorikken ovenpå nyheden om, at Mette Frederiksen nu bryder med 25 års samarbejde med partiet.

- Mette Frederiksen har ikke brudt blokpolitikken op i aften. Hun har blot flyttet og cementeret den. Nu med (Kristian, red) Thulesen Dahl som den endegyldige dukkefører, skriver han og fortsætter:

- Tror ikke helt, at hun er klar over, hvad der rammer hende ovre i blåsort stue…..

Allerede i går aftes reagerede partiets politiske leder, Morten Østergaard, skarpt på Socialdemokratiets kurs ved at sige, at man ikke kan vælge partiets ”politik fra og tælle vores mandater med”.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk