Radikalt fald giver VKO flertal igen

Det Radikale Venstres vælgertilslutning er faldet med to procentpoint siden januar viser en meningsmåling. Regeringen og Dansk Folkeparti genvinder dermed flertallet.

Margrethe Vestager har ikke den store succes med at tiltrække vælgere for tiden. (Foto: © Jens Nørgaard Larsen, Scanpix)

Det Radikale Venstre får i en ny meningsmålig fra Capacent Epinion kun 3,5 procent af stemmerne.

Det er et fald på næsten to procentpoint siden januar, hvor partiet stod til at få 5,4 procent af stemmerne.

- Det kan svinge meget fra måned til måned, og derfor er der kun en ting at gøre, og det er benhårdt arbejde, og det er det, vi bestræber os på i Det Radikale Venstre, siger Morten Østergaard, næstformand for De Radikales Folketingsgruppe.

Han tror på fremgang for De Radikale igen, fordi der lige nu er fokus på økonomien, og det er en radikal mærkesag.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi nu over en periode har haft nogle problemer med et valgresultat, som vi ikke var så glade for, og en periode med internt tumult. Og der er det naturligt, at der i kølvandet på det også kommer en reaktion hos vælgerne, siger Morten Østergaard.

Flertal til VKO

Sammen med en uændret position for SF og en tilbagegang for Enhedslisten, så partiet kommer under spærregrænsen, giver det et flertal til regeringen og Dansk Folkeparti på 89 mandater mod oppositionens 86.

I januarmålingen mistede regeringsblokken flertallet.

S større end V

Med 25,1 procent af stemmerne er Socialdemokratiet lige akkurat større end Venstre, der får 24,6 procent af stemmerne.

Lene Espersen-effekten er stadig forduftet for De Konservative, der står til 10 procent og dermed lidt lavere end valgresultatet på 10,4 fra 2007.

Hverken Kristendemokraterne, Liberal Alliance eller Borgerligt Centrum er i nærheden af at komme i Folketinget.