Radio24syv-kanal flyttes fra København til Vestdanmark

En stor del af Radio24syv flyttes vest for Storebælt, hvis stationen skal fortsætte efter en ny medieaftale.

Medieaftalen gør Radio24Syv til en helt anden radio, siger direktør Jørgen Ramskov. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Som en del af en ny medieaftale skal Radio24syvs hovedsæde flyttes fra København til Vestdanmark, oplyser kulturminister Mette Bock (LA).

Når den gældende tilladelse til Radio24syv på FM4 udløber ved udgangen af oktober 2019, genudbydes frekvensen.

Dermed er det ikke sikkert, at Radio24syv vil fortsætte efter oktober 2019.

- Vi har lagt på til meget markante besparelser på Radio24syv. De besparelser bliver på tre procent om året i hele forligsperioden på fem år.

- Derudover bliver en stor del af Radio24syv, inklusiv hovedsædet, flyttet til Vestdanmark. Vi sikrer dog, at der fortsat er en redaktion i København, sådan at de signaturprogrammer, som har gjort, at Radio24syv har fået så godt fat i danskerne, kan fortsætte, siger kulturminister til Ritzau natten til fredag.

- Men hovedvægten bliver altså lagt på, at en stor del af Radio24syv skal flyttes vest for Storebælt, siger hun og tilføjer, at det endnu ikke vides hvor.

Aftalen betyder, at mindst halvdelen af de redaktionelle medarbejdere på radiostationen, inklusiv freelancemedarbejdere, samt alle administrative medarbejdere skal være ansat vest for Storebælt.

Jørgen Ramskov, direktør og chefredaktør i Radio24syv, har svært ved at se logikken i, at stationen skal splittes op, når den er en succes, som den er.

- Det bliver da en anden radio. Den type radio vi laver nu er meget afhængig af at være i hovedstaden. Det er for tidligt at sige, hvordan radioen kommer til at se i fremtiden, siger han.

Han tror dog ikke, at den kommende flytning får betydning for det journalistiske niveau på radiostationen.

- Det er der nogen, der tror, det vil. Jeg hæfter mig igen og igen ved, at selv om vi laver radio fra København, så er danskerne meget glade for os, og vores lyttersammensætning matcher befolkningssammensætningen i landet.

- Troen på, at hvis man står på et bestemt gadehjørne et bestemt sted, så bliver journalistikken bedre og mere vedkommende, den har jeg aldrig abonneret på, siger han.

Jørgen Ramskov glæder sig over, at radiostationen i forliget anerkendes som en succes, at besparelserne ikke er så store som foreslået, at der må genudsendes mere og eksperimenteres med at skaffe indtægter.

/ritzau/

Facebook
Twitter