Radionævn udskyder beslutning om Radio24syvs frekvens

Radio- og tv-nævnet vil vente med at tage stilling til tildelingen af den fjerde FM-radiokanal.

Radio24syvs sendetilladelse udløber 31. oktober. Men beslutningen om at uddele sendetilladelsen er på grund af den nye regering blevet udskudt. Det er uvist hvor længe. (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

Beslutningen om at uddele sendetilladelsen til den fjerde FM-radiokanal, FM4, udskydes.

Det har Radio- og tv-nævnet besluttet på et møde torsdag, oplyser de i en pressemeddelelse.

Udskydelsen skal ske, indtil den nye regering har taget stilling til, om udbuddet af radiokanalen skal gennemføres på grundlaget fra medieaftalen.

I dag har Radio24syv sendetilladelsen, men den udløber 31. oktober. Da det blev vedtaget, besluttede radioen, at de ikke ville genansøge.

Siden har Radio- og tv-nævnet har kun modtaget én godkendt ansøgning til at overtage sendetilladelsen. Det er Radio FM4 A/S, som blandt andet består af Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier og Bornholms Tidende, der står bag den.

Udsat på grund af ny regering

Ifølge nævnet, skyldes udsættelsen den aftale, som danner grundlag for den nye socialdemokratiske regering.

- Det fremgår af det politiske forståelsespapir udarbejdet af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, at der efter folketingsvalget ikke længere er et flertal bag medieaftalen, som danner grundlaget for udbuddet af radiokanalen, udtaler formanden for Radio- og tv-nævnet, Anne Kristine Axelsson, i meddelelsen.

Hun peger desuden på, at det af den nye regeringsaftale fremgår, at regeringen vil gøre status på implementeringen af medieaftalen og indbyde til politiske drøftelser.

- Nævnet vurderer derfor, at det vil være mest rigtigt at udskyde beslutningen. Vi vil følge den politiske situation tæt, siger formanden.

Radio- og tv-nævnet oplyser, at det har været i kontakt med Kulturministeriet og Justitsministeriet, og her er vurderingen, at der er grund til at udskyde beslutningen.

Nævnet vurderer, at det kan "påføre statskassen et ikke-ubetydeligt økonomisk tab, hvis en ny regering eksempelvis måtte beslutte at tilbagekalde en allerede udstedt tilladelse til at drive den fjerde FM radiokanal."

Omstridt udbud

Udbuddet af FM4-kanalen har været omstridt. Kravet, om at vinderen af udbuddet skal have over 70 procent af sine ansatte 110 kilometer væk fra København, er blevet stærkt kritiseret for at være møntet på netop Radio24syv.

Sendetilladelsen løber otte år og får et årligt statstilskud på cirka 90 millioner kroner.

Hos Radio24syv afventer de, hvad udskydelsen betyder for stationen.

- Lige nu er der jo bare truffet en beslutning om, at udbuddet er udskudt. Det er en ny situation, der kan ske mange ting, siger Jørgen Ramskov, som er administrerende direktør hos Radio24syv.