Ramadan-ballade i Venstre: Ordfører går i rette med Støjberg

Uenighed om Inger Støjbergs faste-indlæg kommer ikke bag på Venstres gruppeformand.

Jacob Jensen opfordrer sin partifælle Inger Støjberg til at fokusere på "de virkelige problemer først". (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Integrationsminister Inger Støjbergs udmelding om, at fastende muslimer bør holde ferie under ramadanen, har fået flere kritikere til tasterne i dag.

Der er også uenighed at spore i dele af Venstre, hvor folketingsmedlem Jacob Jensen lader det være klart, at han ikke er enig med sin partifælle.

- Nogle gange bliver man nødt til at sige sin mening. Også når det er en partifælle, der har startet debatten, siger finansordfører Jacob Jensen, der også har givet udtryk for sin kritik på Facebook.

Han mener principielt, at man bør lade arbejdspladserne tage sig af medarbejdernes tilstand, når de møder på arbejde.

- Efter min mening er det ikke noget, vi politisk behøver at blande os i, siger han.

Derudover påpeger han, at blandt andet Arriva har været ude og pointere, at de ikke oplever problemer forårsaget af fasten under den muslimske højtid.

- Derfor tænker jeg, at hvis nogen, som arbejder med det her ude i virkeligheden, tænker, at det ikke er et problem, så er det nok, fordi det ikke er et problem, siger han.

Karen Ellemann: Uenighed overrasker ikke

Der er ikke noget nyt i, at integrationsministeren kan dele vandene, lyder det fra Venstres gruppeformand.

- Det er jo en kendt sag, at Inger Støjbergs måde at tale om tingene på kan være meget skarpvinklet, og derfor er jeg ikke overrasket over, at der er visse af mine partifæller, som så reagerer, siger Venstres gruppeformand, Karen Ellemann.

- Men jeg synes, at det er vigtigt lige at kigge på substansen i, hvad der bliver sagt, og der tror jeg, at der måske er nogle journalister, der lægger mere i de, end der reelt er, siger hun.

- Hun kommer jo ikke med forslag til et lovindgreb eller noget som helst. Hun tydeliggør, at vi har religionsfrihed i Danmark, og så giver hun sin holdning til kende i forhold til, hvad hun ser som problemstillinger i forhold til faste, og det gør hun ret utvetydigt, siger hun.

- Det overrasker mig ikke, at det kan virke lige hårdt nok for mange læsere, siger Karen Ellemann.

Hun siger, at hun ikke ser det som et problem, at Jacob Jensen stiller sig kritisk over for indlægget på Facebook.

- Det er en kendt sag, at man udtrykker sig på forskellig vis, siger hun.

- Det er ikke noget, der ødelægger mit pinsehumør.