Rapport afslører seksuel misbrug, sult og vold mod grønlandske børn

Selvom Grønland bryder Børnekonventionen, griber myndighederne sjældent ind.

Børn,der bliver udsat for meget grov vold uden konsekvenser, ifølge rapporten. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

En ny rapport om Børns forhold i Nordvestgrønland viser igen massive omsorgsvigt, vold og seksuel krænkelse.

Rapporten, som børnetalsmanden (Børnerettighedsinstitutionen MIO) i Grønland har udgivet, viser en høj grad af seksuel misbrug af børn, sult hos både små og store børn og børn, der bliver udsat for meget grov vold uden konsekvenser.

- Det er jo ting, som vi kender, men det giver et stærkere indtryk, når man ser det. Der er børn, der har brug for hjælp, men som ikke får den. Graden af omsorgssvigt og seksuelt misbrug af børn er stor, siger børnetalsmand Aviâja Egede Lynge ifølge sos-kom.dk.

Griber sjældent ind

Grønland bryder Børnekonventionen, erkender Aaia Chemintz Larson, der sidder i Folketinget for det grønlandske parti IA og for under et år siden selv sad som børnetalsmand på Grønland.

Rapporten viser, at myndighederne alt for sjældent griber ind overfor problemerne, selvom de er underrettet.

Minister for social anliggender Martha Lund Olsen oplyser, at hun har sat arbejdet med tilsyn og efterfølgende arbejdsprocesser i gang for at gøre noget ved problemerne.

- Jeg vil arbejde for, at vi i 2016 fortsætter med at have stor fokus på tilsynsområdet og vil arbejde for at afsætte ressourcer til en forstærket indsats på området, siger hun.

Facebook
Twitter