Rapport: Kritik af forvaltningskultur i Fiskeristyrelse

Kammeradvokaten fastslår dog, at der ikke er fundet tegn på korruption eller strafbare forhold.

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) kalder det "meget alvorligt", når Kammeradvokaten kommer med alvorlig kritik af forvaltningen på fiskeriområdet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © DR ARKIV)

Kammeradvokaten kritiserer forvaltningen på fiskeriområdet efter at have gennemgået 785.000 dokumenter.

Rapporten kommer efter et turbulent efterår 2017 om storfiskernes, kendt som kvotekongernes, dominans på det danske kvotemarked.

- Der er tale om meget grelle eksempler på mangelfuld og fejlbehæftet administration i Fiskeristyrelsen, siger fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V).

- Derfor er der brug for en opfølgende undersøgelse. Det er meget alvorligt, når Kammeradvokaten vurderer, at der er en kritisabel forvaltningskultur, siger hun.

- Jeg hæfter mig dog også ved, at der ikke er fundet tegn på korruption, strafbare forhold eller favorisering af enkeltpersoner, siger Eva Kjer Hansen.

Det var daværende fiskeriminister Karen Ellemann (V), som i november sidste år bad Kammeradvokaten om at undersøge mulige fejl i Fiskeristyrelsen.

Hun ville have klarlagt, hvorfor en håndfuld politianmeldelser af fiskere blev trukket tilbage og have styrelsens arbejdsmetoder set igennem.

Efter Rigsrevisionens kritik sidste efterår blev ledende medarbejdere flyttet fra området.

Kammeradvokaten anbefaler, at der indledes tjenstlige forhør mod to medarbejdere, og den anbefaling bliver fulgt.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter